Gå til sidens hovedinnhold

Smørbrødkjøkken med Michelin-stjerne

Stjernerestauranten måtte kansellere alle bookinger ut august etter en stor vannlekkasje. Løsningen ble en pop-up restaurant.

TRONDHEIM (Nettavisen Økonomi): Fagn fikk sin første Michelin-stjerne i februar i år. I august var restauranten nødt til å stenge dørene, etter at en defekt vaskemaskin hadde pøst flere tusen liter vann ut i lokalet.

800 gjester fikk i utgangspunktet kansellert sine reservasjoner, men fredag 16. august har alle både med og uten reservasjon mulighet til å spise på stjernerestauranten. Jonas Andre Nåvik, Bendik Størdal og resten av Fagn åpner nemlig Fagn pop-up.

- Det var en ide jeg fikk umiddelbart etter oversvømmelsen, sier sjefskokk Jonas Andre Nåvik når Nettavisen besøker den nye restauranten i Kjøpmannsgata..

Dårlige kokker skylder på dårlig utstyr

Kjøkkenet i pop-up lokalet er imidlertid vesentlig mindre en kokkene er vant til fra sin egen restaurant. På spørsmål om de klarer å levere like god mat her er begge kokkene klokkeklare.

- Det er bare dårlige kokker som skylder på utstyret, kommer det kontant fra Størdal.

- Vi har en standard å levere, og den skal vi opprettholde, fortsetter Nåvik, så får vi heller smykke oss med at vi lager verdens beste mat fra et smørbrødkjøkken.

Den tidligere Melt-gründeren kan sies å ha en forkjærlighet for akkurat smørbrød, men på utfordring fra Nettavisen om å teste det nye kjøkkenet er det souschef Bendik Størdal som tar ansvar.

- Jeg kan fikse et godt, enkelt og billig ostesmørbrød. Det kan også fungere som et tips til hvordan nye studenter i byen kan lage god, billig og enkel mat, i tillegg til at det en en super måte å bli kvitt rester på, sier han.

SE VIDEO ØVERST I SAKEN

Les også

Studentenes penger sitter løst: Megler advarer mot «kupping»

Matspa

De har jobbet hardt for å få alt på plass, og mener at lokalet har fått den særegne Fagn-følelsen.

- Vi er to jordnære trønderske karer, og vil at restauranten også skal fremstå sånn, med begge føttene godt planta på jorda, sier Nåvik.

På Fagn vil det aldri finnes hvite duker.

- Vi har bevisst valgt brune duker for at det ikke skal bli så stivt. Vi vil at folk skal slappe av og senke skuldrene, sier Størdal.

Nåvik er helt enig i beskrivelsen.

- På en anmeldelse sto det at opplevelsen hadde vært som et matspa. Det er akkurat den følelsen vi er ute etter å skape. Folk skal slappe av og bare kose seg, sier han.

Koteng til unnsetning

Kokken forteller at det tristeste for han etter oversvømmelsen, var tanken på alle kanselleringene de måtte gjennomføre.

- Vi tenker på gjestene, det er en god del som reiser til Trondheim kun for å spise hos oss, og da er det fint at vi selv nå kan gi dem et tilbud til å få Fagn-opplevelsen, sier souschef Bendik Størdal.

Les også

Elfly med Avinor-sjefen som pilot nødlandet

I tillegg var det ingen god følelse å måtte permittere ansatte.

- Vi måtte bare få Fagn pop-up opp på beina fortest mulig. Det er ikke et alternativ for den gjengen her å ikke jobbe, sier Størdal.

Redningen ble eiendomsbaronen Ivar Koteng, som hadde et selskapslokale med kjøkken tilgjengelig.

- Jeg tror Koteng er veldig fornøyd med at lokalet brukes av oss, også er vi veldig fornøyde med at vi fikk komme inn hit, sier Nåvik.

Kommentarer til denne saken