Fra mai vil de gamle kjøttdeigforpakningene forsvinne fra butikkhyllene hos Rema 1000, og erstattes med en pose.
Les også: Coop endrer systemet: Ola kjøpte brokkoliblanding - men noe manglet
Innpakningen, som lanseres av Gilde og Rema 1000, skal redusere plastandelen med 75 prosent, opplyser Nortura i en pressemelding.
I mange år har kjøttdeigen blitt pakket i plastskåler og plastfolie for å bevare holdbarheten til produktet. Nå vil en ny-utviklet lufttett pose kunne ivareta kvaliteten, parallelt med å få ned plastbruken betydelig.
Les også: MDG-topp vil ha prissjokk på fredags-taco: – Helt ekstremt
– Overgangen til flowpack-emballasje er første ledd i en langsiktig plan på mer miljøvennlig emballasje på deiger. Ny forpakning bidrar også til reduksjon av klimagass-utslipp, fordi pakkene tar mindre plass under transport kan vi også redusere transportbehovet, sier Anne Marit Panengstuen, konsernsjef i Nortura.
Gilde og Nortura har som mål at all deres emballasje skal være 100 prosent bærekraftig innen 2030.
Les også: Jordbruksoppgjøret: Det reneste vrøvl fra Nordstad i småbrukarlaget