Gå til sidens hovedinnhold

Snart stappfullt på Norwegian

Syke SAS-piloter gjør det snart umulig å få plass hos flyselskapet Norwegian.

I februar fløy nemlig lillebror i det norske flymarkedet med rundt 80 prosent belegg. Det betyr at 8 av 10 Norwegian-seter var fylt av feriehungrige nordmenn i februar.

Sammenlignet med februar i 2005, steg kabinfaktoren med hele 13 prosent. Det er nærliggende å tro at syke SAS-piloter har bidratt til trafikkveksten i Norwegian, men ledelsen tror ikke denne effekten har vært så stor.

- Vi er svært godt fornøyd med tallene. Vi har hatt en jevn stigning de siste månedene, men det kan vel ikke utelukkes at problemene i SAS har spilt en liten rolle. Men det er for tidlig å si hvor mye dette har påvirket vår trafikk, sier informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian.

Flere plasser
Økningen i kabinfaktoren skjer parallelt med at Norwegian har økt kapasiteten med 53 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Totalt reiste 314.905 passasjerer med Norwegian i forrige måned, en økning på hele 82 prosent.

Nye ruter har bidratt til den enorme veksten.

- Økningen i passasjertrafikk, produksjon og passasjervolum henger sammen med selskapets ekspansjon og oppstart av nye ruter i perioden mars 2005 til februar 2006, samt tilpasning av produksjonen og stadig økende passasjertilgang, skriver Norwegian i en pressemelding.

Best på utland
Norwegian gjør det for tiden best på sine utenlandsruter.

Kapasiteten er siden i fjor økt med 99 prosent, men likevel øker belegget. I februar var kabinfaktoren på utenlandsrutene hele 82 prosent, mot 67 prosent i 2005.

Passasjertrafikken på utenlandsrutene økte med hele 144 prosent.

Innenlandstrafikken økte med 36 prosent.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken