Snøhetta blåser i pengene

Foto: (Reuters)

Penger er ikke noen motivasjon for arkitektene i Snøhetta, skal vi tro gründer Kjetil Trædal Thorsen. – Vi er rike på liv, sier han.

14.10.04 07:44

Arkitektfirmaet Snøhetta er igjen i fokus etter å ha vunnet det prestisjetunge oppdraget om å utforme museet som skal stå på World Trade Center-tomta i New York.

Økonomisk har imidlertid Snøhetta ikke vært noen suksess. Ifølge Dagens Næringsliv har tradisjonen snarere vært underskudd enn overskudd i årene som er gått siden oppstarten i 1987.

Gründer Kjetil Trædal Thorsen oppgir selv at hans lønn er cirka 500.000 kroner i året. Gjennomsnittslønna for de 50 som jobber i firmaet er rundt 350.000.

-Penger har aldri vært noen motivasjon for oss, sier Thorsen til DN.

-Vi er rike på liv. Jeg kunne godt ha tatt ut penger og kjøpt meg større hus, båt og bil. Men det handler ikke om det. Vi har stedet valgt å bygge videre på kompetansen i Snøhetta, tilføyer han.

Arkitektfirmaet har vunnet mange prestisjetunge konkurranser opp gjennom årene. Samtidig har både omsetningen og antall ansatte vokst jevnt og trutt siden kriseårene 1997-98. Nå er Snøhetta blant verdens mest anerkjente innen kulturbygg. Det har kostet krefter.

- Det tar utrolig lang tid å bygge en kunnskapsbedrift på internasjonalt nivå. Det finnes rett og slett ingen kjappe gevinster, medgir Kjetil Trædal Thorsen.

Klikk her for å se bilder av WTC-prosjektet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.