*Nettavisen* Økonomi.

Snuoperasjon på Wall Street

Investorene lot seg blidgjøre av gode inntjeningstall og oppløftende meldinger om en ny kreftbehandling. Det sendte USA-børsene opp tirsdag.

23.09.03 23:57

Tegn på bedre inntjening i markedet har økt etterspørselen etter aksjer, selv om markedet fortsatt avventer mer håndfaste signaler om økte overskudd.

- Vi er inne i en avventende periode der markedet vil ha bevis, sier David Memmott i Morgan Stanley.

Nøkkeltallene

Dow Jones-indeksen steg med 0,43 prosent eller 40,63 poeng til 9576,04 poeng. Nasdaq-indeksen fulgte opp med en oppgang på 1,45 prosent eller 27,11 poeng, til 1901,73 poeng.

Den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen endte opp 0,61 prosent eller 6,22 poeng til 1029,04 poeng.

Oppløftende om kreftbehandling

Tungvektere som Goldman Sachs Group Inc., Lehman Brothers Holdings Inc. og Morgan Stanley rapporterte om høyere inntjening for kvartalet enn det Wall Street hadde ventet.

Bioteknologiselskapet Geron Corp. steg tirsdag til det høyeste nivået på to år etter at en direktør varslet gode resultater av innledende tester av en eksperimentell kreft-behandling. Geron-akskjen steg derfor med hele 55 prosent til 14,80 dollar

Internasjonale hotellkjeder var også blant børsvinnerne i dag.

Aksjene til Marriott International Inc. steg med 6,2 prosent til 45,12 amerikanske dollar etter at meglerhuset Merrill Lynch oppgraderte sin vurdering av kjeden.

Starwood Hotels, som blant annet eier Sheraton-hotellene, steg også med 6,3 prosent, til 36,18 dollar, etter at en direktør i selskapet uttalte at det går mot bedre tider for bransjen.

Bremset

Dårlige nyheter fra Verizon Communications Inc, USAs største telefonselskap, holdt likevel entusiasmen i sjakk tirsdag, melder Reuters.

Verizon-akjsen falt med enn 4 prosent etter at det ble kjent at selskapet ikke regner med å tjene like mye som Wall Street hadde forventet i 2003. Lavere etterspørsel etter de tjenestene som selskapet tilbyr, er en av årsakene.

Denne nyheten rammet også SBC Communications Inc. og AT&T Corp. som sank med henholdsvis 4 og 2 prosent.

Bedre balanse

I går var det dollaren som sendte børsene ned.

- En svakere dollar burde hjelpe dem som eksporterer amerikanske varer og en lavere kurs er ikke så negativt som mange hevder, sier Don Selkin, direktør for research ved Joseph Stevens, ifølge AFP.

Han mener markedet takket være nedgangen mandag nå er i bedre balanse enn i forrige uke.

1,3 milliarder aksjer ble omsatt på New York Stock Exchange, mens tallet på Nasdaq var 1,86 milliarder aksjer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.