*Nettavisen* Økonomi.

Snytt for kjempefallskjerm

Arne A. Jensen ble norgesberømt da han tok med seg en diger fallskjerm ut av skakkjørte Braathens. Fullt så lukrativ er ikke sluttpakken fra Ementor.

20.10.04 14:26

Arne A. Jensen er mannen som framforhandlet salgsavtalen med SAS da han satt som Braathens-sjef. Det utløste en bonus på 3 millioner kroner. I tillegg fikk Arne A. Jensen med seg en fallskjerm på 4,4 millioner da han forsvant ut av Braathens i 2001.

Som om ikke det var nok, fikk han en signaturbonus på 4,6 millioner da han takket ja til jobben som toppsjef i it-selskapet Ementor.

Lønnsvinner i 2002
Millionutbetalingene brakte Arne A. Jensen opp på lønnstoppen blant norske bedriftsledere i 2002, med en skattbar nettoinntekt på 12.387.000 kroner.

2003 ble ikke fullt så bra; da hadde den tidligere TV 2-sjefen knapt 5,9 millioner kroner i inntekt. Summen inkluderer en bonusutbetaling på 2,5 millioner kroner for året 2002.

Trøsten var at formuen fra 2002 til 2003 økte fra 9,0 til 11,8 millioner kroner.

Mager sluttpakke
Onsdag ble det kjent at Arne A. Jensen gir seg som toppsjef i Ementor. Med seg på kjøpet får han kun 12 måneders etterlønn fra den datoen han går av.

Ifølge årsrapporten fra Ementor har Arne A. Jensen en årslønn på 2,4 millioner kroner pluss diverse godtgjørelser, inkludert pensjonsavtale og firmabil.

«Det er ikke inngått avtaler mellom konsernet og ledende ansatte om særskilt vederlag som overstiger lønn i 12 måneder ved opphør av ansettelsesforhold», heter det i notene til regnskapet for 2003.

Det synes Arne A. Jensen er helt greit, ifølge ham selv.

- Akkurat det oppleves helt uproblematisk, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Valgte selv å gå
Jensen framholder at det var han selv som tok initiativet til sjefsbyttet i Ementor. Konsernsjefen blir sittende inntil styret har funnet en erstatter, trolig en gang ut på nyåret 2005.

- Mitt klare utgangspunkt er å være en endringsleder. I løpet av de knappe tre årene jeg har vært i selskapet, har jeg re-fokusert strategien og fått til en betydelig vekst i prioriterte områder, nemlig Outsourcing og Business Solutions. Omstillingsfasen er nå i ferd med å avsluttes, og da må stille meg det spørsmålet om jeg er klar til å jobbe i ubestemt tid framover i et it-selskap i ordinær drift, forklarer han.

Etter å ha vurdert spørsmålet en tid, konkluderte Jensen med at Ementor er bedre tjent med en leder med bred it-bakgrunn.

- Jeg mener selskapet i en stabil driftsfase bør ledes av en person med it-bakgrunn. Jeg kan ikke se at jeg i løpet av ett til to år kan tilegne meg den spisskompetansen som jeg mener er nødvendig, framholder han, og tilføyer:

- Det er viktig å være realistisk på egne ferdigheter. Å forsøke å klamre seg til en jobb er ikke riktig.

Hva Jensen har tenkt å gjøre etter at han forlater Ementor, vil han ikke ut med.

- Jeg er sjef for Ementor, og hele mitt fokus er rettet mot å lede selskapet, understreker han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.