*Nettavisen* Økonomi.

Søkkrik børsspekulant kjøpte direktørvilla

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Den fasjonable «Storebrand»-villaen er solgt for 35 millioner kroner.

12.10.09 15:52

Kristinelundveien er for tiden Oslos mest fasjonable adresse. Her er det nylig omsatt to boliger for til sammen vel 80 millioner.

SELGE?Sjekk Meglerguiden

Den billigste av disse - Kristinelundveien 7 - ble nylig solgt for 35 millioner kroner. Kjøper er den meget velbeslåtte og mediesky investoren Edvin Austbø (44), får Nettavisen opplyst fra en sentralt plassert kilde i markedet.

Boligmarkedet følger du på Boliga.no

Austbø er en av aksjemarkedets gullgutter. Han startet sin lukrative karriere som analysesjef i meglerhuset Carnegie på 1990-tallet.

Som så mange andre hoppet han av når pengesekken hadde vokst seg stor nok til å starte egen investeringsvirksomhet.

Les mer om Edvin Austbø:

Finanskjendiser traff planken i Tandberg

Ericsson-kjøp med etterspill

I flere år har Austbø vært en av de mest aktive og vellykkede investorene på Oslo Børs. Hans investeringsselskap Alden AS har de siste åra tjent ufattelig mange penger - nok til å kjøpe 10-15 slike «Storebrand»-villaer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Ifølge selskapsregisteret tjente Autsbøs selskap 228 millioner - 228.000.000 (!) - kroner i 2007. Dette er det siste året med tilgjengelig regnskapsinformasjon. Skulle det ha gått skeis i fjor, har Austbø nok reserver å trekke på:

I 2006 var det 215 millioner kroner igjen på bunnlinja før skattefuten forsynte seg med sitt. I 2005 ble det 162 millioner før skatt. Ved utgangen av 2007 hadde Autsbøs investeringsvirksomhet bokførte eiendeler på 758 millioner kroner.

I skattelistene står Austbø oppført med en personlig formue på 188 millioner kroner. Inntekten var 4,4 millioner - ikke spesielt mye sammenlignet med 2001. Det året figurerte Austbø i lokalavisa med Norges 5. høyeste inntekt.

Les mer om luksuseiendommene i Kristinelundveien

Kristinelundveien 7 var i sin tid omtalt i finanspressen da tidligere Storebrand-sjef Åge Korsvold overtok den etter å ha blitt sparket fra stillingen i 2000. Det ble av enkelte sett på som en gave da Korsvold fikk kjøpe den for 11 millioner kroner. Aftenposten spekulerte i at totalkostnaden for boligen var 26 millioner kroner.

I 2003 kjøpte nåværende eiere, malermester Martin Aage Thorendal og hans kone Marianne, Kristinelundveien 7 for 16 millioner kroner.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.