Gå til sidens hovedinnhold

Søkkrik børsspekulant kjøpte direktørvilla

Den fasjonable «Storebrand»-villaen er solgt for 35 millioner kroner.

Kristinelundveien er for tiden Oslos mest fasjonable adresse. Her er det nylig omsatt to boliger for til sammen vel 80 millioner.

SELGE?Sjekk Meglerguiden

Den billigste av disse - Kristinelundveien 7 - ble nylig solgt for 35 millioner kroner. Kjøper er den meget velbeslåtte og mediesky investoren Edvin Austbø (44), får Nettavisen opplyst fra en sentralt plassert kilde i markedet.

Boligmarkedet følger du på Boliga.no

Austbø er en av aksjemarkedets gullgutter. Han startet sin lukrative karriere som analysesjef i meglerhuset Carnegie på 1990-tallet.

Som så mange andre hoppet han av når pengesekken hadde vokst seg stor nok til å starte egen investeringsvirksomhet.

Les mer om Edvin Austbø:

Finanskjendiser traff planken i Tandberg

Ericsson-kjøp med etterspill

I flere år har Austbø vært en av de mest aktive og vellykkede investorene på Oslo Børs. Hans investeringsselskap Alden AS har de siste åra tjent ufattelig mange penger - nok til å kjøpe 10-15 slike «Storebrand»-villaer.

Ifølge selskapsregisteret tjente Autsbøs selskap 228 millioner - 228.000.000 (!) - kroner i 2007. Dette er det siste året med tilgjengelig regnskapsinformasjon. Skulle det ha gått skeis i fjor, har Austbø nok reserver å trekke på:

I 2006 var det 215 millioner kroner igjen på bunnlinja før skattefuten forsynte seg med sitt. I 2005 ble det 162 millioner før skatt. Ved utgangen av 2007 hadde Autsbøs investeringsvirksomhet bokførte eiendeler på 758 millioner kroner.

I skattelistene står Austbø oppført med en personlig formue på 188 millioner kroner. Inntekten var 4,4 millioner - ikke spesielt mye sammenlignet med 2001. Det året figurerte Austbø i lokalavisa med Norges 5. høyeste inntekt.

Les mer om luksuseiendommene i Kristinelundveien

Kristinelundveien 7 var i sin tid omtalt i finanspressen da tidligere Storebrand-sjef Åge Korsvold overtok den etter å ha blitt sparket fra stillingen i 2000. Det ble av enkelte sett på som en gave da Korsvold fikk kjøpe den for 11 millioner kroner. Aftenposten spekulerte i at totalkostnaden for boligen var 26 millioner kroner.

I 2003 kjøpte nåværende eiere, malermester Martin Aage Thorendal og hans kone Marianne, Kristinelundveien 7 for 16 millioner kroner.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken