Hvor mye lader elbilen og hvor fort? Det kan være avgjørende informasjon på ferieturen. Hvordan hurtiglading omtales varierer fra produsent til produsent, siden det ikke finnes en standard for hvordan dette skal beskrives, påpeker NAF i en pressemelding.

- Derfor har vi i ladetesten valgt å sammenligne hvor mange kilometer du kan kjøre når du lader i en halv time . Det gjør det lettere å sammenligne bilene, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Les også: Tesla-eierne kan spare mye penger – hvis de tar sjansen

Les også: Akkurat offisielt: Her lanseres et nytt bilmerke i Norge

Dagen før ladetesten kjørte alle de 29 elbilene en rekkeviddetest. Forbruket bilene hadde da er lagt til grunn for å beregne hvor langt du faktisk kan kjøre på de minuttene du lader.

Høyt forbruk trekker ned

Porsche Taycan, som lader med høy effekt, kommer bare på tredjeplass, fordi den har høyt forbruk under kjøring. Taycan fikk strøm til 372 kilometer på en halvtime.

Les også: Høyre-utvalg vil skrote elbilfordelene

Audi e-tron var Norges mest solgte bil i juni. Begge Audi e-tron-modellene er i toppsjiktet. Både Sportback og SUV 55 lader godt, men har også høyt forbruk som gjør at de ikke stikker av med topp-plasseringen.

- Dette viser at selv om en bil kan ta lading med høy effekt, det vil si mange kilowatt, så er forbruket på bilen også viktig, mener Sødal.

- Derfor er det lurt å ikke stirre seg blind på antall kilowatt bilen maksimalt kan lade med, men også sjekke forbruket bilen har, fortsetter han.

Les også: ID.4 avslørt før tiden – dette ligger an til å bli en storselger

En annen populær elbil er Hyundai Kona. Denne gjorde det også sterkt i rekkeviddetesten, med høy effekt og lavt forbruk. Den lader 284 kilometer på en halvtime.

Topp ti i ladehastighet

Det er store sprik mellom de ti bilene som lader raskest. På topp troner Tesla Model 3 med 456 kilometer på en halvtime når du lader på den nyeste superchargeren til Tesla, Supercharger V3. Her er de ti bilene som ifølge NAFs test lader mest på en halvtime:

  1. Tesla Model 3 – 456 kilometer rekkevidde på en halvtime
  2. Tesla Model S LR – 386 kilometer rekkevidde på en halvtime
  3. Porsche Taycan 4S – 372 kilometer rekkevidde på en halvtime
  4. Audi e-tron Sportback – 343 kilometer rekkevidde på en halvtime
  5. Audi e-tron 55 SUV – 319 kilometer rekkevidde på en halvtime
  6. Hyundai Kona – 284 kilometer rekkevidde på en halvtime
  7. Kia e-Niro – 266 kilometer rekkevidde på en halvtime
  8. Tesla Model X LR – 264 kilometer rekkevidde på en halvtime
  9. Kia e-Soul – 263 kilometer rekkevidde på en halvtime
  10. Mercedes-Benz EQC – 262 kilometer rekkevidde på en halvtime

Les hele testen og resten av resultatene på naf.no