*Nettavisen* Økonomi.

Solér-forlik i Oslo tingrett

Etter et bittert skillsmisseoppgjør har Erik Solér og hans eks-kone - May Britt - inngått et forlik.

13.01.06 11:11

Erik og May Britt Solér skilte lag for nesten to og et halvt år siden. Torsdag 12. januar 2006 kom de til enighet etter flere runder i Oslo tingrett det siste halvåret.

Et anstendig menneske
TV 2 Nettavisen kunne avsløre i november at det var stor uenighet om verdiene i Solér-boet. May Britt Solér skulle ha blitt tilbudt knapper og glansbilder, noe hun ikke aksepterte.

- Jeg håper bare at Erik Solér nå er et anstendig menneske som gjør opp med kona si. Ellers vil jeg ikke kommentere saken, sa May Britt Solér til TV 2 Nettavisen i november.

Nå kan mye tyde på at Erik Solér fulgte oppfordringen fra sin eks-kone. I Oslo tinghus rettssal 616 ble det inngått et forlik som er unndratt offentligheten.

Ingen kommentar
- Ingen kommentar, sa Erik Solér på vei inn i retten til TV 2 Nettavisen.

- Ingen kommentar, sa også May Britt Solér på vei inn i retten

Et av de store stridstemaene skal ha vært verdsettelsen av fotballklubben Start Toppfotball, som Erik Solér kontrollere sammen med sin makker Ernst Ravnaas.

23. desember i fjor gikk Rasmussen Gruppen inn som storaksjonær i Start Toppfotball som ble priset til 85 millioner før emisjon. Det synliggjorde verdien av toppklubben og verdsatte Erik Solérs andel til 30 millioner kroner.

Fikk ytterligere 10 prosent i høst
Solér kontrollerer sin post i Start via Nye Start AS, som før emisjonen eide 82,5 prosent av Start Toppfotball. Helt frem til i høst eide Solér litt i overkant av 40 prosent av Nye Start og hans partner Ernst Ravnaas i underkant av 60 prosent.

I høst overførte imidlertid Ravnaas i underkant av 10 prosent til Soler slik at de eier selskapet med en halvdel hver. Eierandelen i Start Toppfotball prises dermed til i overkant av 70 millioner kroner. Noen millioner i gjeld i Nye Start AS trekker verdien av selskapet litt ned.

Solér har satset hele 13 millioner kroner på Start i form av aksjekapital, lån og garantier gjennom selskapet Nye Start AS.

Solér tjente sine penger på en lukrativ fotballagentvirksomhet på 1990-tallet. Han hadde blant annet spillere som Steffen Iversen og Erik «Myggen» Mykland i sin stall.

Cashet inn 50 mill
Erik Solér, som er utdannet psykolog, drev også et rekrutteringsselskap som han solgte for noen år siden og cashet inn rundt 50 millioner kroner.

De siste fire årene har han hatt all fokus på jobben som ekspertkommentator i TV 3 og fotballklubben Start.

Paret bodde sammen i en leilighet i Kragstubben i Holmenkollen i mange år. May Britt Solér bor fortsatt der, mens Erik Solér har kjøp en leilighet i Nobelsgate på Frogner. I tillegg kjøpte Erik Solér en leilighet til sin datter på Majorstua.

Sommeren 2004 solgte Erik Solér parets landsted i Blindleia for 14 millioner kroner. Mye av pengene fra salget skal ha blitt brukt på Start-investeringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.