*Nettavisen* Økonomi.

Solgte luksushuset med kjempetap

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Det ble et kjempetap, det også. Som alt det andre, sier Idar Vollvik.

13.02.12 12:32

De siste årene har vært turbulente for den tidligere turbotraderen. Ha tapt hele sin formue, og vel så det, på aksjetrading på verdens børser, og en stor gjeld til First Securities og kemneren i Bergen gjorde ikke livet enkelt for Vollvik.

NA24s Ole Eikeland møter tidligere turboinvestor Idar Vollvik i «Det Store Intervjuet», på lørdag. En åpenhjertig Vollvik forteller absolutt alt om gamblingen, gjelden, tapene, spenningen, livet og comebacket.

Men ikke hele Chess-milliarden ble spilt bort på børsen.

Det ble også noen rolexer, noen turer i privatfly fra Las Vegas til Bergen, noen båter og ikke minst et palass i Marbella, de rikes mekka i Spania.

1.800 kvadratmeter ren luksus ble kjøpt inn. Egen kinosal, vinkjeller, treningsrom, stort svømmebasseng og et megastort kjøkken, som ville gått rett hjem hos rappestjernene på MTVs «Cribs».

- Det var en offshorestruktur. Jeg personlig eide det aldri, men jeg lånte inn penger til strukturen. Og så lånte jeg litt penger på det også. Det er slik de fleste hus i området der nede er finansiert, sier Idar Vollvik til NA24.

Hvor mye det kostet vil han ikke ut med, men trolig kostet det opp mot 90 millioner kroner. Nærmeste nabo var en rik araber som var medlem av den saudi-arabiske kongefamilien.

- Du klarte jo å få solgt det til slutt?

-Til slutt, ja, men det ble et kjempetap, det også. Som alt det andre. Men i prosent har den type store hus falt mindre enn mindre feriehus. Heldigvis, smiler Vollvik.

- Den type folk som har sånne penger, sånn som jeg har hatt og som jeg håper å få igjen, dem bestemmer seg for å ha noe, så skal dem ha det.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Privat)

Verre med bankene
Idar Vollvik er i gang igjen for fullt. Sommeren 2009 startet han selskapet Ludo.

Det har ikke vært like lett alltid. At han er så profilert, har sine fordeler, men det blir fort en belastning også, i sær overfor banker.

- I mange sammenhenger i forhold til det å gjøre business, har jeg fordeler av å være den jeg er, og hva jeg har gjort, men i andre sammenhenger kan det være et minus. Etter all omtalen i media er det jo ikke flust av banker som vil gi oss kreditter, sier Idal Vollvik til NA24.

I en oppstartsfase spiller bankene en viktig rolle for de fleste selskaper som skal vokse i en pengekrevende bransje.

- Det er nå jeg trenger kapital, og det er ikke enkelt å få. Det igjen gjør oss smidige. Vi er nødt til å tenke butikk i alt vi gjøre. Vi våkner opp hver dag og ser ti muligheter, men vi kan bare gjøre én. Da velger vi sannsynligvis den rette også.

All in i Thailand
Nå har han enda et nytt eventyr i emming, som han tror kan bli enda større enn suksessen han opplevde med Chess.

Dette foregår i Thailand .

Der er Ludo en av fem leverandører til landets nye 3G-nett, og marginene er fantastiske.

- Men hvorfor skal dere lykkes? Det er ikke lett som liten å lykkes i et så stort marked som Thailand?

- Vi er a) billigst og b) best, ler Vollvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag