*Nettavisen* Økonomi.

Solgte T5PC-aksjer for 60 mill

Foto: TV 2 Nettavisen

Toppene i pyramideselskapet T5PC nektet medlemmene å selge aksjer, men solgte selv i det skjulte for rundt 60 millioner kroner. Se web-TV.

07.12.04 21:53

Noen av millionene har trolig gått til utenlandske konti, melder TV 2 Nyhetene.

Dette ble gjort til tross for at de mektige toppene i «The 5 Percent Community» hadde bestemt at ingen av medlemmene fikk selge aksjer før 18. januar i år.

Likevel lempet de selv ut aksjer, og på det tjente de enorme summer.

Advokat Olav Sylte representerer en rekke mindre aksjonærer som har tapt store penger på selskapet.

- Det fremstår jo som lureri, fordi en har grunn til å anta at de pengene gikk utenom selskapet, sier Sylte til TV 2 Nyhetene.

TV 2 har tilgang til aksjesalgene som ble gjort.

Meningen var at hele styret i T5PC Invest, bortsett fra Terje Lindner Andresen, skulle håve inn.

Også andre med tilknytning til systemet tjente penger på dette. De som fikk oppgaven med å selge var blant andre styremedlemmene Åge Rege og Tord Haugli .

Det ble solgt aksjer for 60 millioner kroner, og det aller meste ble solgt mens ingen skulle selge aksjer i det hele tatt.

Ifølge selskapets lister kan noen av pengene fra Reges aksjesalg ha gått til et selskap på Costa Rica.

Siste styreleder i T5PC Invest, Andreas Grøstad, understreker at han ikke satt i styret på det tidspunktet, og at han forsøkte å stoppe aksjesalgene.

- Dette er en av tingene jeg forventer blir grundig behandlet av Økokrim, sier Grøstad til TV 2 Nyhetene.

Også advokat Sylte gransker transaksjonene.

- Det dreier seg om flere porteføljer som er solgt i denne perioden, la oss si fra i fjor høst og frem til våren, 2004. Vi forfølger det med hensyn til de personene som har gjort det og også med hensyn til de som har medvirket. Det dreier som om hvilke banker eller klientkonti som beløpene har gått gjennom, sier Sylte.

Sentrale personer i selskapet forteller til TV 2 Nyhetene at finansmannen Thomas Øye har fått tilført mange millioner kroner fra aksjesalg, som takk for jobben med å etablere et internasjonalt nettverk for T5PC.

Dette har Øye nektet for. Men Øyes mangeårige forretningspartner og venn, Kristian Helgesen har solgt aksjer for 5 millioner kroner. Ifølge listene fikk han disse aksjene gratis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.