En ny undersøkelse viser at åtte av ti nordmenn velger å fly når de skal på utenlandsferie i sommer, det skriver reiselivsjournalist Odd Roar Lang på reiselivsbloggen The Travel Inspector.

Se topp ti-listen over hva vi handler på taxfree nederst i saken!

- Sommermånedene er definitivt de viktigste, og avslører hva som er nordmenns taxfree-favoritter, sier kommunikasjonssjef hos TRN, Haakon Dagestad til nettstedet.

Les også: Konkurransetilsynet varsler gebyr på 20 millioner til Norgesgruppen

Flere dropper full kvote

Flere og flere nordmenn velger nå å droppe full kvote i taxfree-butikkene. Hovedgrunnen til dette er om ikke annet noe overraskende. Det er nemlig fordi det er tungt å bære.

- Flere tar kollektiv til og fra flyplassen, og da kan det bli tungt å bære. Før reiste også flere med bagasje innsjekket, nå reiser flere med bare håndbagasje, og har da ingen trillekoffert å legge varene i, sier Dagestad til Nettavisen.

Han legger til at det fortsatt er mange som fyller opp kvota.

Liten økning i omsetning

På deres nettsider skriver selskapet et de har en omsetning på rundt 4 milliarder med 1100 medarbeidere. Omsetningen for 2019 er ifølge Dagstad nokså stabil, med en liten økning så langt. Akkurat hvor mye den øker er ennå usikkert.

- Vi vet mer når sommertrafikken er bak oss, sier Dagestad.

I 2018 la vi igjen rundt 5,5 milliarder kroner i taxfree-butikkene drevet av Travel Retail Norway. De har butikker på Gardermoen, Værnes, Flesland, Sola og Kjevik.

Topp ti-listen

Topp ti listen uavhengig av kategori er som følger:

  1. Freia Melkesjokolade 250 gram
  2. Smash
  3. Freia Kvikklunsj 6 x 47 gram
  4. Freia I love Norway
  5. Freia Firklöver 250 gram
  6. Skruf Fresh
  7. Minde Nöttekos
  8. Carlsberg Green Label
  9. Kronenbourg 1664
  10. Toffiffee 48 stykk

Vi må helt til plass 11 før det kommer en vin inn på listen, og det er Tommasi Prosecco Spumante.