Etter å ha investert 11 millioner kroner i Tesla-aksjer fjor, har aksjeverdien vokst til 27 millioner kroner.

Nå viser det seg at det var sønnen Sander Dæhlie (24) som presset på for å få gjennomslag for aksjekjøpet, ifølge Finansavisen.

– Det var lange diskusjoner om Tesla. Jeg måtte legge frem ganske god dokumentasjon. Han var ikke lett å overbevise, sier han om forhandlingene med faren, til avisen.

Onsdag kom nyheten om at Tesla-aksjen har skutt i været etter en kjempeordre fra bilutleieselskapet Hertz. Bilutleieselskapet har nemlig bestilt 100.000 elbiler. Det svimlende kjøpet tilsvarer hele 4,2 milliarder dollar i inntekter for Tesla, over 35 milliarder norske kroner.

Finansavisen hevder at aksjeverdiene til Dæhlie-familien nå er oppe i 38,5 millioner kroner. Dermed har det steget med over 10 millioner kroner i løpet av en drøy uke.

Les også: Kjempeår for Bjørn Dæhlie - tjente rått på Tesla

Sander Dæhlie og faren skal ha kjøp Tesla-aksjene gradvis fra under 200 dollar stykket, og stoppet ikke før de sto med 4.490 aksjer til en kostpris på nærmere 11 millioner.

Børsverdien av Tesla ved 20-tiden norsk tid mandag tilsvarte over 980 milliarder dollar, et stykke over 8.200 milliarder norske kroner. Det er bortimot elleve ganger mer enn verdien av Norges desidert mest verdifulle selskap, Equinor.

På det meste mandag var Tesla over den magiske 1000-milliardersgrensen, og da snakker vi altså dollar.

Les også: Facebook skuffer - lavere inntekter enn ventet