*Nettavisen* Økonomi.

Sonofon taper stort på trådløst nettverk.

Telenor-datteren måtte skrive ned feilslåtte investeringer med 195 millioner danske kroner, og endte 2003 med underskudd.

16.02.04 14:24

Danmarks nest største mobilselskap, Telenor-datteren Sonofon, endte 2003 med et underskudd.

Dette skyldes først og fremst feilslåtte investeringer i den trådløse bredbåndsteknologien FWA, og teleoperatøren skriver nå disse ned med 195 millioner danske kroner.

Det framgår av det Telenor-eide selskapets nylig offentliggjorte regnskap, som viser røde tall på bunnlinjen for første gang siden år 2000.

Sonofons omsetning steg riktignok med sju prosent i 2003 sammenlignet med året før, men likevel har teleselskapet et 73 millioner danske kroner etter skatt.

- Vår inntjening før av- og nedskrivninger, skatt og renter er stagnert i forhold til siste år. Det skyldes det kraftige prisfallet på privatmarkedet kombinert med hard konkurranse om kundene, sier Tage Reiner, administrerende direktør i Sonofon, til Computerworld Danmark.

Sjefen regner med at utviklingen vi fortsette på samme måte som i 2004, og at Sonofons inntjening i år kommer til å havne på samme nivå som i 2003.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.