Gå til sidens hovedinnhold

Sony forhandler om kjøp av MGM

Den japanske elektronikkgiganten Sony vil kjøpe det amerikanske filmselskapet MGM. Forhandlingene om en overtakelse er kommet langt, sier bransjefolk.

Prislappen på de legendariske MGM-studioene og resten av selskapets verdier lyder på nesten fem milliarder dollar eller 35 milliarder kroner, ble det sagt tidlig torsdag morgen norsk tid. Rykter om overtakelsen førte til at kursen på MGM-aksjene onsdag steg med 12 prosent.

Den amerikanske finansfyrsten Kirk Kerkorian eier omtrent 74 prosent av aksjene i MGM, og spiller derfor en avgjørende rolle i fusjonsdiskusjonene. Ifølge kilder i USAs filmindustri skal han være svært innstilt på å selge filmkjempen med den velkjente brølende løven i logoen.

– Vi visste at MGM hadde snakket med Sony før, de har snakket med en hel del folk og selskaper. Men denne gangen ser det ut til å være alvor, sier finansanalytiker Hal Vogel i New York til nyhetsbyrået Reuters.

Sony skal ifølge den amerikanske fjernsynskanalen CNBC ha sikret seg støtte fra de to investeringsselskapene Texas Pacific Group og Providence Equity Partners til kjøpet. MGM har røtter tilbake til 1916 og er kjent blant annet for "James Bond"- og "Rocky"-filmene.

(NTB)

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter