*Nettavisen* Økonomi.

Spanderer fest i Las Vegas for 520 kolleger

Foto: (Reitangruppen)

Rema ble i 2013 for første gang større enn Coop, og feirer med å invitere over 500 kjøpmenn til fest i Las Vegas.

15.01.14 21:32

Mens Norgesgruppen og Rema ifjor økte sine andeler av et samlet norsk dagligvaremarked på vel 150 milliarder kroner, fortsetter problemene for Ica Norge. Det svenske dagligvarekonsernet som gikk inn i 2013 med en markedsandel på 12,3 prosent, etablerte kun to nye butikker i løpet av fjoråret, og la i tillegg ned flere ulønnsomme butikker. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) onsdag.

Gjennom hele året tapte Ica Norge penger og kunder, og ligger an til å få en markedsandel på rekordlave 11,1 prosent, en nedgang på 1,2prosentpoeng. Det viser uoffisielle tall på markedsandeler fra analysebyrået Nielsen, som DN har tilgang til.

Rema-sjef Ole Robert Reitan bekrefter at Rema ble større enn Coop i 2013. Rema og Coop vil samarbeide om innkjøp gjennom nyopprettede Core dersom Ica og Norgesgruppen får ja til sin avtale av Konkurransetilsynet. Også Core-avtalen er til vurdering hos tilsynet.

Coop-passeringen vil bli feiret i to omganger: I pinsehelgen inviterer Rema 1000 alle sine rundt 10.000 ansatte til storfest i Telenor Arena i Bærum. Til høsten har Reitan lovt å ta med seg alle drøyt 520 kjøpmenn, samt ledelsen i Rema Norge til Las Vegas, på Remas regning.

- Jeg kan bekrefte at vi har slått Coop på markedsandel i 2013 med god margin. Dette skal vi feire 8. juni. Invitasjonen går ut torsdag. Utover det kan vi foreløpig ikke kommentere detaljene i markedsandeler for 2013, sier Reitan til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.