Gå til sidens hovedinnhold

Spår 2,5 prosent rente i ett år

Sjeføkonom Nils Terje Furunes og hans kolleger i Gjensidige NOR tror renta blir liggende på dagens rekordlave nivå helt til høsten 2004.

Det er gode tider for norske lånekunder, og festen kommer til å vare i ett år til. Det tror økonomene i Gjensidige NOR, som spår at Norges Bank venter helt til høsten 2004 før styringsrenta settes opp fra 2,5 til 3,0 prosentpoeng.

Håp om et moderat lønnsoppgjør og en fordelaktig kostnadsutvikling for bedrifts-Norge er hovedgrunnen til den lystige spådommen sett med låntakernes øyne.

Samtidig slår Nils Terje Furunes og hans økonom-kolleger fast at oppsvinget i norsk økonomi blir stadig klarere. Det private forbruket økte kraftig i andre og tredje kvartal, boligmarkedet har styrket seg, veksten i arbeidsledigheten flater ut, krona ligger på et forholdsvis behagelig nivå og de internasjonale konjunkturene er i bedring, slår økonomene fast.

”Spørsmålet er om alle disse positive signalene kan føre til at Norges Bank setter opp rentene raskere enn tidligere antatt. Vi tror ikke det fordi mye peker i retning av moderat lønnsvekst og dempet kostnadsutvikling framover”, heter det i Gjensidige NORs månedrapport for november, som ble publisert tirsdag.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus