Gå til sidens hovedinnhold

Spår baksmell for Ola og Kari

Nordmenn flest må belage seg på lavere levestandard i framtida, og det er politikernes skyld, tordner den avtroppende NHO-presidenten Jens Ulltveit-Moe.

Kutt i sykelønn og andre velferdsgoder er den eneste måten å få endene til å møtes på i åra som kommer, framholder NHO-presidenten i et intervju med Dagens Næringsliv.

- Jeg tror generasjonen etter meg vil være den første som får dårligere levestandard enn den før den, sier han.

Jens Ulltveit-Moe mener både pensjons- og sykelønnssystemet må endres.

- Vi har et samfunn der flertallet er pensjonister, uføretrygdede, studenter og offentlig ansatte. Kjøttvekten vil fortsette å produsere dette her, fortsetter han.

Onsdag er Ulltveit-Moes siste dag på jobben i NHO. På generalforsamlingen gir han stafettpinnen videre til Statoils Erling Øverland (51), som ventes å bli hans etterfølger.

Jens Ulltveit-Moe har kommet med mange kontroversielle utspill i sin tid som NHO-topp. Aller mest oppsikt vakte det at han gikk ut i TV 2 Nettavisen og støttet Statoil-sjef Olav Fjell, som seinere måtte gå av på grunn av korrupsjonsbeskyldninger.

- Du har regelrett korrupsjon, men så er det forskjellige mellomformer. Der må man naturlig holde seg på den rette siden av streken, men det er verdt å minne om at dette ofte er en annen strek enn i Norge, uttalte han.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot