*Nettavisen* Økonomi.

Spår gull og grønne skoger for Tandberg

Foto: Scanpix

DnB Markets mener Tandberg er blant gullkjøpene på Oslo Børs akkurat nå, mens it-yndlingen FAST ryker ut av lista over meglerhusets favorittaksjer.

05.01.04 15:39

Kjøpsanbefalingen fra DnB Markets bidrar til at Tandberg-kursen løfter seg over 4 prosent ved Oslo Børs mandag. Meglerhuset mener aksjekursen er blitt liggende i bakevja de siste ukene, og at det derfor burde være penger å tjene på en pen kursoppgang.

Tror på sterkt 2004

DnB Markets påpeker samtidig at Tandberg er et selskap som har levert gode resultater over lang tid, og venter sterke tall både for fjerde kvartal 2003 og hele 2004.

”Vi tror 2004 kan bli et meget godt år for Tandberg, som er lavt priset på drift i forhold til andre teknologiselskaper som ikke har levert i nærheten av samme lønnsomhet over tid”, skriver DnB Markets i en analyse mandag.

Også oljeservice-selskapet TGS Nopec er nykommer på lista over DnBs anbefalte aksjer denne uka.

”Vi forventer ingen forbedring i offshore-markedet i 2004, men vi tror det vil komme en reprising av offshore-aksjer basert på forventningene til 2005. TGS ser mest attraktivt priset ut”, heter det i analysen.

Dumper FAST

FAST har vært en gjenganger på anbefalingslista til mange meglerhus den siste tida, men nå tror DnB Markets at mesteparten er hentet ut i denne omgang. FAST-aksjen steg fra 8 til over 15 kroner de siste fire månedene av 2003. Heller ikke cruisekjempen RCCL får fornyet tillit av DnB Markets.

Ved siden av Tandberg og TGS Nopec, anbefaler DnB Markets kjøp av Norske Skog, Aker Kværner, Smedvig, Telenor, og Wilh. Wilhelmsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.