Spår hett marked for sommerhytter

Meglerne spår solid oppgang for sommerhytter ved sjøen i år. Og med vår i været, er startskuddet gått for årets sommersesong i hyttemarkedet.

09.03.04 09:19

Mens det bygges ut "overalt " i fjell-Norge, skjer det lite langs kysten og flotte hytter ved sjøen er et knapphetsgode, ifølge meglerne.

På Nøtterøy, i nærheten av Tjøme, averteres det nå feriebolig med en prisantydning på 12 millioner kroner, som er oppunder fjorårets høyeste pris for disse traktene, skriver Finansavisen.

Hytten på 189 kvadratmeter, tomt 3,2 mål, egen brygge og 18 meter lang strand, ligger sørvendt til, med morgen og kveldssol, og 180 graders panoramautsikt mot Tjøme og Mågerø.

- Vi mener dette er en helt realistisk pris, men det er det selvsagt opp til markedet å avgjøre, sier Remax-megler Jens Arne Dammyr til avisen. Dammyr planlegger ikke visninger før nærmere påske.

Dammyr sier de får daglige forespørsler fra folk som har mer penger mellom hendene enn for et drøy år siden, og at de allerede har solgt overvintrede hytter fra ifjor.

Eiendomsmegler Tore Solberg hos Georg Solberg as har klokketro på markedet for de dyrere hyttene ved sjøen i år. Han sier de nå ser at kjøperne forventer å måtte gi mer, og at selgerne forventer å få mer.

- Jeg tror at sjøhyttene vil stige relativt mye i år, men det er en mellomting her; vi skal ikke inn i himmelen ennå, sier Solberg til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag