Gå til sidens hovedinnhold

Spår ny gullalder for laksekongene

Det begynner å svinge i laksemærene igjen etter flere år med pur tristesse, og daytraderne kaster seg på. - 2004-2005 kan bli eventyrlig bra, spår lakseanalytiker Klaus Hatlebrekke.

Lakseanalytiker Klaus Hatlebrekke i Gjensidige NOR Equities tar skikkelig sats i tirsdagens utgave av Finansavisen, og varsler en nygullalder i oppdrettsnæringen.

- 2004-2005 kan bli eventyrlig bra, uttaler han til avisa.

- Retningen i utviklingen er vi sikre på, men det er fortsatt litt usikkert når omslaget vil komme, tilføyer Hatlebrekke.

Daytrader-yndling

Nå vet ikke vi om daytraderne tar lakseanalytikerens utspill for god fisk. Men de har i hvert fall kastet sine øyne på det største slaktofferet blant de børsnoterte sjømatgigantene: Pan Fish var favoritten blant småspekulantene i august måned.

Ifølge en pressemelding fra nettmegleren Nordned, sto Pan Fish for over 5.000 transaksjoner via nettet i august, med Tomra på andreplass med 4700. Tredjeplassen ble tildelt Ementor, som sto for 4400 nett-transaksjoner.

Kursras

Dessverre for småspekulantene var det mange som tapte penger på Pan Fish da kursen raste mot slutten av august måned. Selskapet varslet sist uke at det kan bli nødvendig med en ytterligere utvanning av eksisterende aksjonærer for å få orden på finansene.

Nå kan det være duket for en ny oppgang for både Pan Fish og konkurrentene Fjord Seafood, Domstein, Lerøy og Stolt.Nielsen. I hvert fall dersom Hatlebrekkes spådommer slår til.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat