*Nettavisen* Økonomi.

Spår økonomisk boom i USA

2004 blir det beste året for amerikansk økonomi på flere tiår, tror prognosemakerne i Conference Board.

03.02.04 10:34

Den amerikanske økonomien kommer til å vokse med hele 5,9 prosent i år, lyder estimatet fra Conference Board ifølge Nyhetsbyrån Direkt. Slår prognosen til, blir 2004 det beste året for amerikansk økonomi siden 1984.

Conference Board spår samtidig at verdensøkonomien vokser med 5 prosent i løpet av året.

Den optimistiske prognosen er basert på ti sentrale nøkkeltall for den amerikanske økonomien. Ifølge sjeføkonom Gail Fosler er produktivitetsforbedringer og store økonomiske overskudd i næringslivet kombinert med lav arbeidsledighet drivkreftene bak det voldsomme oppsvinget.

En stor del av overskuddene vil bli reinvestert, slik at investeringstakten kommer opp på samme nivå som tidlig på 90-tallet, spår Conference Board.

- Det er lett å undervurdere vekstutsiktene i USA og resten av verden i 2004, fastslår Gail Fosler, som tilføyer at økte lønnskrav fra folk flest og økte råvarepriser er de to viktigste faktorene som truer den økonomiske oppgangen.

Conference Board er en stiftelse som blant annet driver med økonomisk analyse, ledelsesutvikling og rådgivning til amerikansk næringsliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag