*Nettavisen* Økonomi.

Spår PlayStation 3-flopp

Spekulasjonene begynner nå å gå om PlayStation 3 kan bli en så stor flopp at det kan ta knekken på hele Sony-konsernet.

10.02.06 19:01

Denne saken hører kanskje best under Spillmagasinets lenge påtenkte spalte «Ifølge internett», men spekulasjonene fra David Walker i eHomeUpgrade stiller en rekke svært interessante spørsmål rundt fremtiden til både PlayStation 3, Blu-Ray-formatet og fremtiden til hele Sony. Walker frykter at Sony gjør det svært vanskelig for seg selv, og at Microsoft kan vinne konsollkrigen, noe forbrukerne trolig vil tape på.

Walker peker på en rekke enkeltstående elementer som sammen kan knekke PlayStation 3.

Det første problemet er at PlayStation 3 med en Blu-Ray-spiller sannsynligvis vil bli svært dyr, eller eventuelt vil bli solgt med et enormt økonomisk tap. Steve Balmer har tidligere antydet en pris på PlayStation 3 med Blu-Ray på opp mot 1.000 dollar, og ifølge Walker vil alt over 500 dollar bli for dyrt for folk flest.

Et annet poeng er at Blu-Ray har en svært lav overføringshastighet sammenlignet med dagens DVD-format, noe som kan føre til veldig lange pauser mens en venter på at spillet skal lastes. Gamere er kjent for å være utolmodige, og dette kan gjøre konsollen mindre spennende.

Det at PlayStation lanseres langt senere enn Xbox 360 kan også vise seg å bli et alvorlig problem. I Europa kan det gå hele 15 måneder mellom lanseringen av Xbox 360 og Playstation 3. Det gir førstnevnte et enormt forsprang, noe som gjør at markedet for PlayStation 3 i stor grad blir spist opp før den blir tilgjengelig.

Dette i kombinasjon med at det skal være mye vanskeligere å utvikle spill for PlayStation 3 enn for Xbox 360, kan gjøre at PlayStation 3 blir en langt mindre lukrativ spillmaskin enn det en kan få inntrykk av ved å se på spesifikasjonene. For det er liten tvil om at i rene muskler er PlayStation 3 en heftig maskin.

Les hele artikkelen til Walker her, og gjør deg opp din egen mening. Kun fremtiden vil vise om Walker har rett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.