«Luksusfellen»-eksperten forteller om de villeste gjeldsoffer-historiene, samt kommer med en statusrapport på million-gjelden til Tinder-svindler Cecilie i nyeste episode av «Stavrum & Eikeland».

Se hele episoden:

Hallgeir Kvadsheim er en legende innen privatøkonomi. Få har hjulpet så mange nordmenn ut av gjeldshelvete, som Kvadsheim. Selv om de fleste nordmenn håndterer kjøpefesten før jul bra, så er det flere som vil slite.

– Det blir en tung jul for mange, sier Kvadsheim til Stavrum & Eikeland.

Den siste rentehevingene på boliglånene får de aller fleste nordmenn rett i fleisen kun dager før jul. Blåmandagen kommer på nyåret.

– Jeg er mest opptatt av det som skjer etter jul, når regninga kommer. Vi vet at søknader til refinansieringen av forbrukslån øker i januar og februar. Mange nordmenn tar denne julen på kreditt, sier Kvadsheim nå han besøker Stavrum & Eikeland.

– Staten er vår felles torpedo

Går regninger til inkasso kan fort beløp på noen hundre kroner bli til flere tusen i løpet av rekordfart, hvis de ikke gjøres opp. Klarer ikke kreditorene å få deg til å betale, så får de hjelp av den norske stat og Statens innkrevingssentral.

– Staten er vår felles torpedo. Det er de som henter inn pengene hvis bankene ikke klarer det selv, sier Kvadsheim.

Som Mr. Luksusfellen, har han hjulpet mange gjeldsslaver de siste 15 årene. En av de sykeste historiene er om Melkemannen, som drakk litervis med melk hver dag.

Se Kvadsheim fortelle om Melkemannen:

Flere av deltakerne er også superfans av Luksusfellen og vet hva som skal til for å komme på programmet. Det kan virke som at flere gjør seg til gjeldsslaver, for å komme på programmet!

– Hvis du gjør sånn og sånn, så kommer de i programmet. Så gjør de sånn og sånn!

Se Kvadsheim fortelle om superfansen:

Tinder-svindler offeret Cecilie Fjellhøy har gjestet både Stavrum & Eikeland og Luksusfellen. Kvadsheim gikk all inn for å hjelpe henne.

– Det fins bare en Cecilie!

Se status på Cecilies milliongjeld her:

Hos Stavrum & Eikeland forteller Kvadsheim, utover de mange historiene fra Luksusfellen, om hva man kan gjøre for å unngå å havne i en gjeldsskvis. Han gir også mange gode råd på hvordan man best kan komme ut av gjelds gjørma.


Hør flere episoder av Stavrum & Eikeland på Spotify eller Apple Podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnéa Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen, Reynir Indahl, politiker-nestor Gudmund Hernes, Tinder-dama Cecilie Fjellhøy, oljeanalytiker Jarand Rystad, fotballegende Jan Åge Fjørtoft, Yara-sjef Svein Tore Holsether, Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim, Shabana Rehman, Trond Giske, Ingebrigt Steen Jensen, investor Arne Fredly, for å nevne noen.