Gå til sidens hovedinnhold

Spar tusener på strømmen

En strømleverandør har økt prisen med 17 prosent den siste uka - eller 1600 kr i året for en småbarnsfamilie. Spar grovt på å sjekke prislisten.

Strømprisene er på full vei opp, i takt med fallende temperaturer. Nå smitter prisoppgangen på kraftbørsen over på strømleverandørene.

Flere leverandører har allerede varslet prisoppgang. Forbrukerkraft som solgte strøm til 46,25 øre per kilowattime forrige uke, har nå varslet en pris på 54,56 øre.

Tjener omtrent ingenting
- Vi satte opp prisen tilsvarende oppgangen i kraftmarkedet. Vi tjener omtrent ingenting på dette, sett i forhold til at vi holdt igjen forrige uke, sier daglig leder i Forbrukerkraft, Gunnar Gjerstad, til TV 2 Nettavisen.

Prishoppet gjør Forbrukerkraft til dyrest blant de landsdekkende leverandørene. Flere tilbyr fortsatt strøm til under 50 øre, enkelte ligger så lavt som 42,95 øre per kilowattime.

- Vår pris er helt korrekt. Vi har solgt strøm med null margin over flere uker, ut fra prisen på Nord Pool har vi nå en margin på 2,4 øre. De som ikke har varslet prisøkninger allerede, vil komme etter rimelig kjapt, spår Gjerstad.

- Kraftig prishopp
Også Hydro Texaco har varslet høyere priser. I løpet av den siste uken har prisen økt fra 46 til 48,50 øre.

- Vi var blant de billigste i forrige uke, men vi har sett oss nødt til å øke prisene. Prisøkningen kommer som følge av en kraftig oppgang i prisen fra produsentenes side, som også har gitt seg utslag på kraftbørsen, sier kommunikasjonssjef Johan Kraft Johansen til TV 2 Nettavisen.

- Kraftig oppgang fra produsentene - betyr det at prisene vil kunne stige ytterligere?

- Det kan godt hende at det er mer i vente, sier Kraft Johansen

Høyeste på to måneder
Prisoppgangen blant leverandørene kommer etter at kraftprisene på den fellesnordiske børsen Nord Pool mandag nådde sitt høyeste nivå på to måneder.

Den såkalte systemprisen på kraftbørsen ble notert til 28,4 øre per kilowattime. Det er den høyeste registrerte dagsprisen siden 15. august.

Informasjonssjef Hartvig Munthe Kaas ved Nord Pool sier til TV 2 Nettavisen at prisoppgangen kommer som en følge av tørt og kaldt vær. I tillegg har flere kjernekraftverk i Sverige vært lukket, og dette har bidratt til ytterligere prispress.

Reklame

Her kan du levere Lotto