Gå til sidens hovedinnhold

Spar tusenlapper på innboforsikring

Dersom ulykken er ute, kan det være dyrt å ikke ha innboforsikring. Men det er også penger å spare på å velge riktig selskap. Sjekk prisene her.

Det er store forskjeller på de ulike tilbudene forsikringsselskapene har på innboforsikring. Sjekk de billigste her.

Bor du i leilighet sentralt i byen, spenner prisen fra like over 1.000 kroner til like over 2.000 kroner. Dersom du huserer i en enebolig litt utenfor sentrum, må du ut med mellom 1.150 kroner og nesten 2.100 kroner.

Med andre ord er det store penger å spare på å velge riktig.

TV 2 Nettavisen har fått oppgitt priser fra ulike selskaper på grunnlag av følgende kriterier:

Tilfelle 1 - Kvinne 32 år

Kvinnen på 32 år er singel og bor på St.Hanshaugen i Oslo. Leiligheten hun bor i er en toroms med 55 kvadratmeter i boareal, og ligger i andre etasje. Bygården er fra tidlig 1908-tallet, bygget i betong. Bygningen ble oppgradert på 1980-tallet.

Hun har både lås og sikkerhetslås, samt porttelefon på den låste døren nede på gateplan. Det er røykvarsler i leiligheten, og brannslange under vasken på kjøkkenet. Kvinne 32 vil forsikre innboet sitt for 500.000 kroner, og egenandelen er på mellom 3.000 og 4.000 kroner.

Tilfelle 2- Par i 40-årene

Paret bor i enebolig på Jessheim i Akershus. Huset er bygget i tre, med grunnmur i betong, og ble bygget på 1980-tallet. eneboligen er på 180 kvadratmeter i boareal, og 200 kvadratmeter netto. Det er to etasjer, samt kjeller med matbod, vaskerom og kjellerstue.

Huset har røykvarsler og brannslukkingsapparat, i tillegg til innbruddsalarm og sikkerhetslås.

Paret vil forsikre for 1.000.000 kroner, med en egenandel på 4.000 kroner.

Hele 1.000 kroner å spare

For kvinne 32 kan det være lurt å vurdere hvilket selskap hun velger, ettersom det er en hel tusenlapp i forskjell mellom det dyreste og det billigste tilbudet.

Det er Vest som er billigst i denne omgang, med en pris på 1.051 kroner. Nestbest i test er Trygg-Hansa, som også lå godt an da tilsvarende test ble utført i fjor vår. Trygg-Hansas tilbud er på 1.131 kroner.

Dyrest er Sparebank 1, der du må punge ut med hele 2.043 kroner for innboforsikringen.

Hakk i hæl ligger Gjensidige NOR, med en pris på 1.976 kroner.

Vesta best også på Jessheim

For paret i 40-årene er det ikke like mye å spare som for den single kvinnen i hovedstaden. Men det er likevel nok til både smør på bordet og salt i grøten.

Det beste tilbudet kommer også i dette tilfellet fra Vesta, som har en pris på 1.148 kroner. Like bak følger Gjensidige NOR, som var dyr for de enslige. Er du del av et par i utkant-Norge, ligger du imidlertid bedre an. Da slipper du unna med 1.316 kroner i forsikring.

Desidert dyrest er If, med en pris på 2.085 kroner.

Kjekt å vite om innboforsikring

Innboforsikring er en dekning mange av oss er underforsikret på. Ifølge kommunikasjonssjef Margrete Jæger i Sparebank 1 Skadeforsikring lever hele åtte prosent av beboere i boligblokker uten innbo forsikring.

I tillegg til at enkelte ikke har forsikring på innboet i det hele tatt, er det mange som ikke har regnet på hvor mye de eier. Vi eier nemlig ofte langt mer enn vi tror.

Du må huske å ta høyde for de nye møblene du har kjøpt, samt oppussingen du gjorde innvendig. For ikke å snakke om de antikke møblene du arvet i fjor, samt skokolleksjonen til mor. Det er du som har ansvaret for å informere forsikringsselskapet om at du trenger en bredere dekning.

Det blir dyrere å øke forsikringssummen. Men én måte å spare inn på, hvis du føler at du har råd til det, er å øke egenandelen. Bruk forsikringen som en «katastrofeforsikring».

Du kan også spare penger på å flytte alle forsikringene til ett selskap. De aller fleste forsikringsselskapene gir nemlig totalrabatt, ofte på 10 prosent per forsikring. Det er også mange gode avtaler å henge seg på mellom blant annet borettslag, fagforeninger og forsikringsselskap.

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt

Kommentarer til denne saken