Gå til sidens hovedinnhold

Sparket 40.000 - fikk 52 millioner

Tidligere konsernsjef Kurt Hellström (60) sparket 40.000 Ericsson-ansatte. Selv får han 52 millioner kroner for tre måneders arbeid. - En avtale er en avtale, sier han.

Aksjekursen lå på bunnnivå og giganttapene florerte da Hellström forlot mobilgiganten for et år siden.

Forstår ikke
Dette til tross: Hellström tjente 24.000 kroner i timen de siste tre månedene han ledet selskapet, skriver den svenske avisen Expressen.

- Jeg forstår ikke det bemerkelsesverdige I disse tallene, sier Kurt Hellström til Expressen.

- Jeg var formelt ansatt i London, og fikk kompensasjon for det. Under hele fjoråret stod jeg også til Ericssons rådighet.

Hellströms etterfølger, konsernsjef Carl-Henric Svanberg, får imidlertid langt lavere lønn, selv om tap har blitt snudd til gevinst under Svanbergs ledelse.

Hård kritikk
Hellström har de tidligere fått hard kritikk for måten han styrte Ericsson. Men de siste månedene har imidlertid langt flere rost Kurt Hellströms drastiske kutt. Massoppsigelsene åpnet for Ericssons comeback, mener ekspertene.

- Det er som i begravelser. De vakreste ordene faller alltid etter at en person er borte. Jeg var ikke immun mot kritikken som kom, men jeg ser ikke dette som min revansje, sier Kurt Hellström.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene