*Nettavisen* Økonomi.

Sparket toppsjef gav børsrekord

Foto: Scanpix/Berit Roald

Investorene likte nyheten om Orkla-sjef Finn Jebsens avgang så godt, at de løftet Orkla-aksjen med 5,5 prosent. Dermed satte Oslo Børs ny rekord.

- I min periode som konsernsjef har Orklas aksjonærer hatt 80 prosent høyere avkastning enn gjennomsnittsinvestoren på Oslo Børs. Selskapets resultater har vært gode og i fremgang. Den organisasjon jeg etterlater meg er sterk og dyktig, og konsernet har et solid fundament for videre utvikling, uttalte Jebsen tidligere i dag.

Og de færreste tviler vel egentlig på at han har gjort en alright jobb. Diskusjonen går på hvorvidt noen andre kan gjøre den bedre. Og her er markedet tydeligvis mer på linje med konsernsjefens kritikere, med Stein Erik Hagen i spissen, enn konsernsjefens forsvarere.

Markedet løftet Orkla-aksjen med hele 5,5 prosent, til en ny sluttnotering på 208 kroner.

Aker Kværner hadde også en god dag på børsen, etter at Kjell Inge Røkke gjennom Aker, i går besluttet å selge store aksjeposter i selskapet og søsterselskapet Aker Yards. De første handlene ble krysset allerede på morgenkvisten i dag.

Aker Kværner-aksjen steg med drøye 5 prosent, til 187 kroner.

Både Orkla og Aker Kværner steg på svært høye volum. De var henholdsvis mest og nest mest omsatt på børsen i dag.

Med den tunge oppgangen i Orkla og Aker Kværner, steg Oslo Børs jevnt gjennom hele dagen. Da sluttsignalet lød, var børsen opp 1,12 prosent, og det lyste 243,18 poeng på tavlen. Ny Børsrekord. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 6,1 milliarder kroner.

Taperlisten ble toppet av Helgeland Sparebank, som skuffet resultatmessig, og IT-selskapet Mamut. Førstnevnte falt med 6,2 prosent, til 61 kroner, mens Mamut falt med 4,9 prosent, til 9,51 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag