*Nettavisen* Økonomi.

Sparte 4.300.000.000 i skatt

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Tok ut 28.000.000.000 kroner i utbytte - betalte 5.000 kroner i skatt.

08.04.13 21:32

John Fredriksen slapp en skatteregning på 675 millioner dollar da han i 2006 sendte 4,5 milliarder dollar i utbytte fra Kypros til Panama. Det skriver Dagens Næringsliv mandag.

Den ekstraordinære skatten på bankinnskudd er en forutsetning for at Kypros skal få utbetalt ti milliarder euro i kriselån fra EU og IMF.

For den utvandrete nordmannen John Fredriksen kunne det ha ført til en skatteregning på Kypros på inntil 675 millioner dollar – 4,3 milliarder kroner – gitt at han selv var mottageren av pengene.

Det samme året som rekordutbyttet ble utbetalt, betalte Greenwich Holdings 806 dollar (cirka 5.000 kroner) i skatt på Kypros, ifølge regnskapet.

Resultatet samme år var på snaut 4,5 milliarder dollar. Hvem som var den endelige mottageren av utbyttet ønsker hverken Fredriksen eller nestkommanderende Tor Olav Trøim å svare på overfor DN.

De har tidligere bekreftet at pengene endte opp i Panama, men Fredriksen og Trøim vil ikke opplyse hvem som eide det aktuelle selskapet i Panama.

- John Fredriksen har personlig i den aktuelle perioden hverken mottatt utbytte direkte eller indirekte fra Greenwich Holdings, skriver skriver Fredriksens nærmeste medarbeider Tor Olav Trøim i en epost til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag