Det er en mildt sagt innholdsrik bolig som nå er til salgs rett utenfor Kristiansund sentrum. Som det står i annonsen: «Innvendig har boligen en gjennomgående stil, som skiller seg ut fra det aller meste.»

Her kan du se video av den spesielle boligen:

Megler Anders Havneraas i Notar sier til Nettavisen at salgsobjektet er et dødsbo etter en dame som bodde i boligen i mange år.

Skattekammer

– Hun var veldig interessert kunst og antikviteter og samlet i flere tiår. Hun var mye ute og reiste, og mye av løsøret kan være et potensielt skattekammer. Boet er interessert i å selge boligen med alt inventaret, minus et par enkeltting. De ter en god del ting fra 1800-tallet som kan ha en reell verdi.

– Potensielt er det jo bilder og antikviteter, som kan være flere hundre tusen, men de er ikke taksert, sier Havneraas.

Han sier i utgangspunktet er salgsobjektet en ganske standard bolig i området. Boligen ligger tvers overfor Kristiansund sentrum, på andre siden av en liten vik som deler de sentrumsnære områdene av byen.

Det er løsøret som gjør denne boligen til noe spektakulært og skiller seg ut.

Det mest spesielle

– Jeg har solgt «noen tusen boliger» i løpet av karrieren, men denne er det mest spesielle jeg har vært og kikket på, sier megleren.

– Hvis du ikke er interessert i boligen som den fremstår i dag, er du ekskludert. Men liker du derimot «Lorry»- og brunpub-atmosfæren, er dette en innertier, lover Havneraas.

Megleren sier en god del interessenter allerede har tatt kontakt, og det har vært avholdt et par private visninger. Spørsmålet er likevel om de er genuint interessert i huset eller mer ser visningen som et musesumsbesøk.

Havneraas mener likevel at boligen kan passe for flere typer kjøpere.

i– Boligen egner seg som utleieobjekt, ettersom den består av to enheter. For to millioner kroner går det regnestykket opp. En god del har sagt at de er interessert i å kjøpe interiøret, men da må de kjøpe hele huset for at det skal være mulig.

Velholdt

Salgsobjektet fremstår ifølge en annonse som velholdt med blant annet nyere yttertak. Boligen er opprinnelig en hel tomannsbolig ført opp så langt tilbake som i 1917. I dag består boligen av en stor hoveddel og en mindre leilighet som leies ut.

Havneraas sier den utvendige fasaden på boligen er bra, med nye vinduer og bordkledning.

– Men innvendig har lite skjedd de seneste 30 årene, medgir han.

Boligen har primærrom på 236 kvadratmeter, men prisantydningen er lave 1,99 millioner. Det tilsvarer 8430 kroner per kvadratmeter, regnet av primærrom.

Norges billigste

– Det er ikke mange år siden Kristiansund var Norges billigste by å kjøpe bolig i. Men det seneste halvannet året har boligprisene i byen steget med 5000 kroner per kvadratmeter. Snittet i Kristiansund ligger nå på 25.000 kvadratmeteren forteller Havneraas.

Han mener boligmarkedet i byen virkelig har fått sin renessanse. Det skyldes at det er blitt mye dyrere å bygge nytt, samtidig som det bygges en skole for høyere utdanning og forskning, Campus Kristiansund.