*Nettavisen* Økonomi.

Spetalen & co. henter 180 millioner

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

En av de store kurskometene på børsen det siste halvåret, Aktiv Kapital, får tilført 180 friske millioner kroner via en rettet emisjon. Superinvestor Øystein Stray Spetalen er med på handelen.

21.10.03 10:21

Aksjekursen i Aktiv Kapital har gått fra 36 kroner i mars til drøyt 60 kroner i dag. Nå benytter ledelsen seg av oppgangen til å hente friske penger.

Ifølge en børsmelding fra selskapet tirsdag morgen, har Aktiv Kapital trykket opp 3 millioner nye aksjer. Aksjene er plassert hos ”ni store internasjonale institusjoner” til kurs 60 kroner.

Aktiv Kapital-ledelsen er også i gang med å restrukturere gjelden. Pengene fra både emisjonen og refinansieringspakken skal brukes til å ekspandere virksomheten. Styret har allerede flere aktuelle investeringsprosjekter til vurdering, med hovedfokus på kjøp av misligholdte gjeldsporteføljer.

Som en del av avtalen, har styreleder Jon Norbrekken solgt en halv million av sine drøyt 2,5 millioner aksjer. Mesteparten av aksjene er overtatt av Aktiv Kapitals største eier, Geveran Trading. Styremedlem Øystein Stray Spetalen har gjennom sitt selskap Tycoon sikret seg 75.000 av Norbrekkens aksjer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.