*Nettavisen* Økonomi.

Spetalen dumper offshoreaksjer

Foto: Scanpix

Finansbjellesauen Øystein Stray Spetalen har tjent stort på hysteriet rundt offshoreaksjer den siste tiden. Nå selger han.

26.04.05 11:33

Sellskaper eid av Stray Spetalen har i dag meldt om store aksjesalg i offshoreselskapene Sevan Marine og Altinex.

Totalt har Stray Spetalen solgt aksjer i disse offshoreselskapene for over 50 millioner kroner de siste par ukene.

- Jeg har ingen kommentar til salgene, er Spetalens korte beskjed til TV 2 Nettavisen.

Selger i Sevan
Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier a.s og Strata a.s har den 26. april 2005 hver solgt en million aksjer i Sevan Marine ASA til en kurs på 17 kroner.

Det betyr at Stray Spetalens selskaper totalt solgte for 34 millioner kroner.

Salget utgjorde over halvparten av hans aksjer i Sevan, hvor han har vært med på en svært vellykket børsnotering. Sevan-aksjen er doblet etter at selskapet gikk på børs i desember.

Etter salget eier selskaper eid av Øystein Stray Spetalen totalt 1.859.690 aksjer i Sevan Marine ASA , eller 2,55 prosent av selskapet.

Salget kommer i tillegg til at Tycoon i begynnelsen av april solgte 435.500 aksjer i Sevan, ifølge aksjonærlister.

Selger i Altinex også
I en separat melding tirsdag informeres det om at Ferncliff, et annet selskap eid av Stray Spetalen, i dag har solgt aksjer i Altinex, som er et offshoreteknologiselskap.

Ferncliff har solgt 20 millioner aksjer til kurs 40 øre. Salget er dermed på 8 millioner kroner. Etter salget eier selskaper eid av Øystein Stray Spetalen totalt 62.064.830 aksjer i Altinex. Det tilsvarer 7,5 prosent.

Salget fra Ferncliff kommer i tillegg til at en fersk aksjonærliste i Altinex viser at Spetalen-selskapet Tycoon Industrier for rundt en uke siden solgte 10 millioner Altinex-aksjer.

Solgte etter oppgang
Spetalen benyttet i dag en oppgang fra morgenen av til å selge Altinex-aksjene. Oppgangen kom fordi Altinex før børs meldte om at selskapet har inngått en avtale om å kjøpe henholdsvis 12,388 prosent og 0,95 prosent i PL 018C («Flyndre»-lisensen) fra henholdsvis Eni Norge og Statoil.

Altinex har i det siste arbeidet for å bli et oljeselskap, med eierandeler på sokkelen, slik dagens melding bekrefter.

Sjekk utviklingen på Oslo Børs hos TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.