*Nettavisen* Økonomi.

Spetalen setter pengene i banken

Foto: Scanpix

Superinvestor Øystein Stray Spetalen er proppfull av selvtillit etter å ha sopt inn en gevinst på 170 millioner kroner. Pengene setter han imidlertid rett i banken.

Mandag solgte Spetalen en stor aksjepost i selskapet Aktiv Kapital. Gevinsten etter sju år endte på 170 millioner kroner, og da er ikke utbytte tatt med i regnestykket.

Spetalen har imidlertid ingen planer om å gå inn i markedet med de ferske pengene. I stedet satser han på bankinnskudd.

- Nå er jeg full av selvtillit. Da er det lett å gjøre feil, sier Spetalen til Dagens Næringsliv.

- Man må ikke si nei til andre, men først og fremst må man si nei til seg selv. Det viktigste er å ikke gjøre noe som helst etter at man har gjort det godt, konkluderer han.

Spetalen har tidligere fortalt at det er syv dødssynder en investor kan begå. Er man svært aktiv i aksjemarkedet like etter å ha gjort en kule, vil man lett bli offer for synd nummer fem - begjæret.

Spetalen solgte i går ut 2,2 millioner aksjer i Aktiv Kapital til en kurs på 78,50 kroner. Aksjene kjøpte han i sin tid for 1,10 kroner. Kjøper av aksjene til Spetalen er et fond som heter Viking Global Investors. Fondet er USA-basert, og er et såkalt hedgefond.

Bak Viking Global Investors står nordmannen og investoren Ole Andreas Halvorsen. Halvorsen ble kjent på nittitallet da han var blant toppforvalterne i de berømte Tiger-fondene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag