*Nettavisen* Økonomi.

Spetalens reelle lønn 126.000

Øystein Stray Spetalen hadde en ligningsinntekt på over 11 millioner kroner, mens hans reelle pensjonsgivende lønn kun er 126.000 kroner. Sjekk sjefens reelle lønn her.

02.12.05 12:08

TV 2 Nettavisen gjentar suksessen med inntektstoppen fra i fjor, og kan nå presentere inntektstoppen for 2004 på den nye satsningen NA24.

Les mer om NA24 her.

Du kan søke etter hva sjefen tjener her .

Minstepensjonist
Opticom-krigeren Øystein Stray Spetalen hadde i fjor ligningsinntekt på i overkant av 11 millioner kroner. Vårt inntektssøk viser imidlertid at hans reelle pensjonsgivende inntekt var kun 126.522 kroner. Siden Spetalen har organisert de fleste av sine investeringer i aksjeselskaper, blir ikke utfallet 100 prosent korrekt, men vi er ikke langt unna.

Selv om Spetalen blir minstepensjonist, vil han ha penger til mat og drikke. Hans ligningsformue var på 313 millioner kroner og hans reelle formue er mye høyere. Og 2005 har trolig vært en av hans beste år noensinne og hans reelle formue nærmer seg nok 1,5 milliarder kroner. Finansbladet Kapital vurderte formuen til 1,2 milliarder i september.

Den siste tiden har han kjempet om makten i Opticom sammen med Petter Stordalen og Orkla.

Modellen vår gir et estimat på personinntekten, pensjonsgivende inntekt, som er grunnlaget for beregning av trygdeavgiften og eventuell toppskatt, til en ordinær lønnsmottaker i 2004. For pensjonister, selvstendig næringsdrivende, personer som får tilordnet personinntekt basert på «delingsmodellen», vil ikke modellen gi et nøyaktig estimat, men være en indikator. Dette gjelder særlig Norges rikeste som organiserer mye av sin virksomhet via aksjeselskaper.

Tobakks-Andresen topper ligningslisten i Norge med en skattbar inntekt på hele 2,2 milliarder kroner og en skatt på rundt 420 millioner. Men hans pensjonsgivende inntekt er imidlertid kun 1,1 millioner kroner

450.000 navn
Nytt for årets tjeneste er at man også får oppgitt den reelle pensjonsgivende inntekten til personer. Med andre ord. Alle fradragene er borte.

Inntektstoppen er satt sammen av inntekten og formuen til 450.000 personer i Norge.

Du kan også søke på inntektstoppen for 2003, og skattelisten for 2002 på samme side.

Arbeidet med årets inntektstopp har vært spesielt utfordrende. Skattemyndighetene la in begrensninger på hvor mange søk det var mulig å gjøre fra en enkelt IP-adresse, men takket være god hjelp fra leserne ble tallene samlet inn. De leserne som var med på arbeidet er med i trekningen av en bærbar Playstation. Vinneren av denne konkurransen blir offentliggjort fredag.

Inntektstoppen tar utgangspunkt i de som hadde størst formue og inntekt i 2003. I tillegg er alle søk som ble gjort via TV 2 Nettavisen da skatteetatens egen liste var tilgjenglig tidligere i høst, tatt med.

Her følger et utvalg av finanskjendiser:

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.