*Nettavisen* Økonomi.

Sport og radio tynger TV 2

TV 2-konsernet og Kåre Valebrokk økte inntektene i tredje kvartal, men dyre sportssendinger og Kanal 24 krymper overskuddet.

03.11.04 16:48

TV 2-konsernets resultat før skatt i tredje kvartal ble 18 millioner kroner, mot 27 millioner samme kvartal i fjor.

Resultatet påvirkes mye av minustall i Kanal 24, men også av regnskapsmessig gevinst på salget av eierandelen i TV Norge.

Driftsinntektene økte fra 320 til 366 millioner kroner. Driftsresultatet falt fra 12 til 4 millioner kroner. Det påpekes i kvartalsrapporten at driftsresultatet svekkes av kostnadene til Sommer-OL, slik andre kvartal ble trukket ned av fotball-EM.

- Sammenlignet med fjoråret har TV 2 hatt en positiv utvikling i seerandel opp fra 29,3 til 30,1 prosent, heter det i kvartalsrapporten.

TV-kanalen TV 2 leverer likevel svakere driftsresultat i år enn i fjor, på grunn av de dyre sportssendingene, mens både TV 2 Nettavisen og TV 2 Interaktiv viser solid inntektsvekst og overskudd på driften hittil i år.

TV 2 ser positivt på utsiktene fremover. - Det er god utvikling i både inntekter og markedsandeler i alle selskapene. Vi ser derfor positivt på årets siste kvartal. Rentenivået antas fortsatt å bli liggende lavt i lang tid fremover, noe som vil være en stimulans for økonomien. Vi forventer derfor at den høye aktiviteten i konsumvarebransjene vil fortsette, noe som også vil kunne bidra til en fortsatt økt reklamevekst både på tv, radio og internett, heter det i rapporten.

- Konsernets utfordringer er først og fremst knyttet til driften av Kanal 24 og videreutvikling av nye tv-kanaler, heter det videre.

Kanal 24 hadde et driftsunderskudd på 26,4 millioner i tredje kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.