Tross beinhard konkurranse fra de amerikanske gigantene Apple og Amazon, er det likevel ingen tvil om at det svenske Spotify som er kongen på strømmehaugen.

Spotify melder om 248 millioner aktive brukere i tredje kvartal i år, som er en vekst på 30 prosent fra tilsvarende kvartal i 2018. Rundt 46 prosent er betalende abonnenter.

Klart mest

Apple Music ble introdusert i 2015 og har på kort tid etablert seg som den nest største strømmetjenesten i verden. Apple har også flere betalende musikk-kunder enn Spotify i USA, men totalt er det ingen tvil om hvem som er størst.

Apple Music har 60 millioner abonnenenter, som er opp fra 50 millioner i 2018. Apple vokser altså med rundt 10 millioner betalende abonnenter i året, mot 19 millioner betalende for Spotify.

Tar man med de ikke-betalende, reklamefinansierte lytterne, er veksten nesten dobbelt så stor, med 33 millioner brukere.

Spotify skriver i rapporten for tredje kvartal art de føler seg svært komfortable i konkurransen med Apple. Offentlig tilgjengelige data viser at de får om lag dobbelt så mange månedlige brukere som Apple. I tillegget er kundefrafallet omtrent halvparten.

Stor forskjell

Antall Premium-brukere hos Spotify har siden i tredje kvartal i fjor økt med 31 prosent fra 87 millioner til 113 millioner. Et negativt driftsresultat på 6 millioner euro er snudd til et plussresultat på 54 millioner euro, altså om lag 550 millioner norske kroner

Spotify hadde i tredje kvartal totale inntekter på 1731 millioner euro, opp fra 1352 millioner for ett år siden.