Gå til sidens hovedinnhold

Spotify raser mot Apple-nyheten

Strømmegiganten og Apple i tottene på hverandre.

Tirsdag kveld avduket Apple noe av det viktigste de har jobbet med det siste året.

En av nyhetene var Apple One, som samler en rekke tjenester i én pakke - og gir en samlerabatt sammenliknet med å abonnere på en og en tjeneste. Tjenesten vil bli gjort tilgjengelig i over 100 land og regioner.

Ifølge Apple kommer nyheten til Norge i høst, og man vil da få tilgang til Apple Music, samt ulike fjernsyn- og spilltjenester som TV+, Arcade og iCloud (50 GB) for 165 kr i måneden til sammen. Ifølge dem vil man spare 60 kroner per måned på et slikt samleabonnement, kontra å abonnere på de forskjellige tjenestene hver for seg.

Les også: Apple slipper iOS 14 til iPhone i kveld

Grunnen til at Spotify reagerer er at de mener Apple misbruker sin dominerende stilling i markedet. De to selskapene konkurrerer på musikkområdet, og i USA har for eksempel begge to prissatt strømmeabonnementet sitt til 10 dollar i måneden:

– Atter en gang bruker Apple sin dominante posisjon og sin urettferdige praksis til sette konkurrenter i en svakere posisjon og ta fra forbrukerne mulighet til å velge ved å favorisere sine egne tjenester. Vi oppfordrer konkurransemyndighetene til å handle raskt for å begrense Apples konkurransebegrensende atferd som, hvis den ikke blir gjort noe med, vil forårsake uopprettelig skade på utviklermiljøet og true våre kollektive friheter til å lytte, lære, skape og knytte bånd, sier selskapet i en uttalelse, melder Reuters.

I Norge er Spotify 10 kroner dyrere - Apple Music koster 99 kroner i måneden, mens Spotify koster 109 kroner per måned.

Les også: Apple avduket sine viktigste nyheter

Apple på sin side insisterer at tilbudet er rettet mot deres eksisterende kunder, som fremdeles kan «oppdage og bruke alternativer» til deres egne tjenester:

– Kunder kan oppdage og bruke alternativer til alle tjenestene til Apple. Vi introduserer Apple One fordi det er en god verdi for kundene og en enkel måte å få tilgang til hele spekteret av Apples abonnementstjenester. Vi vil anbefale Apple One-planen som sparer deg mest penger basert på abonnementene du allerede har, sier selskapet ifølge The Verge.

Les også: Ut mot mot Disney+: – Det er ganske frekt

Kommentarer til denne saken