Sist uke ble det kjent at Spotify fjerner Neil Youngs musikk fra plattformen sin etter hans protest mot at strømmetjenesten sender en podkast han mener sprer propaganda mot vaksiner.

Joni Mitchell fjerner musikken sin fra Spotify i solidaritet med Young.

Spotify-sjef Daniel Ek varsler nå tre endringer som følge av dette, skriver E24.

– Basert på tilbakemeldinger de siste ukene har det blitt klart for meg at vi har en plikt til å gjøre mer for å gi balanse og tilgang til bredt akseptert informasjon fra medisinske og vitenskapelige miljøer som veileder oss gjennom denne spesielle tiden, skriver han i et innlegg på nettsidene til Spotify.

Les også: Neil Young er borte fra Spotify. Hvor sårbare er vi, som publikum?

Gjør tre endringer

- Disse problemene er utrolig komplekse. Vi har hørt deg – spesielt de fra det medisinske og vitenskapelige miljøet – og tar følgende steg, skriver han, og viser til de tre endringene de nå vil gjøre:

  • Selskapet skal publisere retningslinjer for bruk av plattformen.
  • De skal innføre en form for koronamerking på alle podkastepisoder som inkluderer en diskusjon om koronapandemien. Brukerne vil bli henvist til en informasjonsside hvor det vil være oppdatert informasjon om covid-19 og lenker til pålitelige kilder. Spotify vil få dette på plass i løpet av få dager.
  • Spotify vil også begynne å teste måter å framheve retningslinjene sine overfor innholdsskapere. Dette vil de gjøre for å øke bevisstheten rundt hva som er akseptabelt og hjelpe dem til å forstå hvilket ansvaret de har for det de publiserer.

Les også: Bare Egil truer med å legge ut mer musikk på Spotify

Ga Spotify to valg

– Jeg forsto at jeg ikke lenger kunne støtte Spotifys livsfarlige desinformasjon til musikkelskende mennesker, sa Young da han ga Spotify valget mellom hans musikk og Joe Rogans populære podkast.

I en kunngjøring onsdag sist uke sa Spotify at de beklager Neil Youngs beslutning, men at han er velkommen tilbake.

Spotify har en millionkontrakt med Rogan, som i forrige måned intervjuet en lege som er blitt en helt blant vaksinemotstandere, men som er utelukket fra Twitter for desinformasjon. Han hevder blant annet at millioner av mennesker er blitt hypnotisert til å tro at vaksinen hindrer alvorlig sykdom.

Neil Young viser til at mange av Spotifys lyttere er unge som lett kan manipuleres fordi de tror at Spotify aldri ville komme med falsk informasjon.