*Nettavisen* Økonomi.

Stadig billigere med pc

Foto: Acer

I løpet av de to siste årene har prisene på bærbare pc'er falt dramatisk, mens salget har tatt av.

27.01.05 08:37

I 2002 gjennomsnittspisen kostet en bærbar pc 15.200 kroner. Året etter måtte du ut med 11.300 kroner, mens pc'en i fjor kostet 10.000 kroner i snitt.

- Komponentene er blitt billigere, i tillegg til at den gunstige dollarkursen drar ned prisene. Det merkes spesielt på LCD-skjermene. En 17-tommers LCD-skjerm koster en tusenlapp mindre nå enn for bare noen måneder siden, sier innkjøper Eilif Kiland i Komplett.no til Aftenposten.

I snitt bruker kundene 9.000 kroner på en stasjonær, og 10.000 kroner på en bærbar maskin. Men ifølge Kiland trenger ikke alle så dyre maskiner. han mener en vanlig databruker kan klare seg med en pc til 6.000-7.000 kroner.

Til tross for lavere priser, mener Kiland at kjøperne like mye penger på datautstyr som før. De fleste har planlagt å bruke rundt 10.000 kroner, og med billigere datamaskiner blir det mer penger til overs til for eksempel tilleggsutstyr eller større minne.

Kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i Expert sier at salget ble tredoblet i fjor mot året før. Salget av stasjonære maskiner gikk noe ned, mens de bærbare ble stadig mer populære.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.