*Nettavisen* Økonomi.

Stadig flere selvbetjente arbeidssøkere

Aetat ser ut til å ha suksess med sin nye selvbetjeningsordning der arbeidsledige selv kan registrere seg som arbeidssøkere via internett.

I august registrerte 27 prosent av alle nye arbeidssøkere seg på internett. Siden ordningen startet i mai, har flere enn 19.000 registrert seg. Arbeidsgiverne har selv registrert flere enn 34.000 stillinger siden mai i år.

I løpet av sommeren har Aetat koblet sammen etatens interne saksbehandlingssystem med nettstedet www.Aetat.no og skapt en selvbetjeningsløsning som er det første i sitt slag i Europa.

- Aetats selvbetjeningstjenester vil bidra til at flere kommer raskere ut i jobb. Tjenestene gir et mer åpent og gjennomsiktig arbeidsmarked, sier arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke.

Ordningen betyr at an arbeidssøker ikke trenger å stå i kø hos Aetat. Nå er det mulig å være arbeidssøker døgnet rundt. Den som er på jakt etter jobb får tildelt sin egen side der det er mulig å endre og registre opplysninger om seg selv, søke etter ledige jobber, motta informasjon fra Aetat og henvendelser fra arbeidsgivere.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.