Stat og privat bryter likestillingsloven

Både statlige virksomheter og private bedrifter bryter likestillingsloven. Tre av fire private bedrifter klarer ikke redegjøre for likestilling. I staten er det nesten enda verre.

20.09.04 08:37

To av ti statlige virksomheter omtaler overhodet ikke likestilling i sine årsrapporter, slik likestillingsloven krever.

Tre av ti statlige etater og tilsyn oppfyller ikke lovens krav, men forsøker å redegjøre for likestilling. Bare halvparten av statlig sektor oppfyller lovens krav til årsrapporten, viser en omfattende gjennomgang foretatt av Likestillingsombudet.

- Dette er ikke bra, konstaterer en skuffet rådgiver Kjetil Mørk i Likestillingsombudet overfor NTB.

Gjør samme feil

Private bedrifter forsøker - om enn noe hjelpeløst. 75 av 100 undersøkte bedrifter redegjør for likestilling i årsrapporten, men mangler essensiell informasjon for å oppfylle lovens krav.

Og selv om bedriftene ligger spredt rundt i landet og virksomhetene er svært forskjellige, opererer mange med samme mangelfulle tekst.

- Selv store konserner opererer med identisk tekst, sier Mørk, som ikke vil spekulere på årsaken.

Kanskje aller mest nedslående for likestillingen er det at samtlige undersøkte bedrifter og virksomheter ble advart på forhånd om at de ville bli utsatt for Likestillingsombudets kritiske søkelys. Nå får de klar beskjed om å skjerpe seg.

- Alle får gode råd og klargjøring av lovens krav, sier Mørk.

Kommunene neste

Gjennomgangen omfatter alle 113 statlige virksomheter og etater, som fylkesmannsembetet, Statens strålevern, bispedømmene, Fiskeridirektoratet, Vinmonopolet og Det Kongelige Hoff.

I tillegg har ombudet gjennomgått 100 private virksomheter med over 500 ansatte. Sjekkingen av private bedrifter vil fortsette en stund til, før Likestillingsombudet kaster seg over kommunesektoren.

Taper for styredebatt?

Likestillingsombudet antar at likestilling har høyere prioritet i næringslivet etter at regjeringen truet med kvotering fra 2006 om ikke 40 prosent av styreplassene besettes av kvinner.

- Det er ingen private bedrifter som ikke skriver noe om likestilling. Sånn sett er det private næringslivet bedre enn staten, sier Mørk.

Han frykter likevel at diskusjonen om styrerepresentasjon får for mye plass, slik at det skygger for andre viktige likestillingstemaer.

- Likestilling omhandler mer enn toppledelsen. Det omfatter rekruttering, arbeidstidsbestemmelser og lønnsforhold for alle. 42 prosent av kvinner jobber deltid og de aller fleste som jobber overtid er menn. Vi har en lang vei å gå for et likestilt arbeidsliv, fastslår rådgiveren.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.