*Nettavisen* Økonomi.

Staten ute av Arcus

Staten håver inn 210 millioner kroner etter å ha solgt siste rest av sin eierandel i vin- og brennevinsprodusenten Arcus.

17.09.03 10:24

Det er Sucra AS som har overtatt statens eierandel på 34 prosent I selskapet. Prisen er fastsatt til 210 millioner kroner. Nærings- og handelsdepartementet som har forestått salget.

- Målet har vært å sikre staten en forsvarlig pris og at selskapet får en solid og langsiktig eier. Etter min mening har Sucra de beste forutsetninger for å videreutvikle selskapet i årene fremover, sier nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen.

I februar 2001 solgte Nærings- og handelsdepartementet de første 66 prosentene i Arcus-Gruppen til Sucra. Sucra sikret seg samtidig en forkjøpsrett på resten av aksjene.

Arcus-Gruppen ASA ble etablert høsten 1995. Samtidig overtok selskapet Vinmonopolets produksjons-, import-, engros- og eksportvirksomhet. Arcus har i dag 501 ansatte, og er Norges største importør, produsent og distributør av vin og brennevin.

Bak kjøperselskapet Sucra står blant annet Ekjord Wine & Spirit Ltd. AS, Norske Potetindustrier BA, Tine Norske Meierier BA, Norsk Kjøttsamvirke BA og Sparebanken Hedmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.