*Nettavisen* Økonomi.

Statens medieforvaltning advarer Kanal 24

Statens medieforvaltning mener Kanal 24 brøt konsesjonsvilkårene da kanalen kuttet i nyhetssendingene i sommer. Kanal 24 slipper imidlertid unna med en advarsel.

En advarsel er den mildeste formen for sanksjon Statens medieforvaltning (SMF) kan ilegge etter brudd på konsesjonsvilkårene, skriver Kampanje.

SMF reagerte da Kanal 24 blant annet droppet fire utvidede nyhetssendinger fra 21. juni til 15. august. Kanal 24s argument var at sommeren er lavsesong for nyheter, og at de ikke ville fylle sendingene med agurknyheter.

Statens medieforvaltning lot seg ikke overbevise av disse argumentene, og sommerens brevveksling mellom SMF og Kanal 24 endte i forrige uke med at radiokanalen fikk en advarsel.

- De andre radiokanalene har greid å holde tempoet oppe. NRK har beholdt sine magasinprogrammer gjennom hele sommeren, sier fungerende avdelingsdirektør Dag Løvdal i SMF til Kampanje.

Ifølge Løvdal var bruddet på konsesjonsvilkårene så klare at det var en enkel sak for SMF å konkludere med en reaksjon mot Kanal 24.

- Det er tydelig og presist formulert i vilkårene at disse sendingene skal på lufta, så dette var ikke en spesielt vanskelig sak, sier Løvdal.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.