*Nettavisen* Økonomi.

Statens vegvesen har avdekket storstilt kontrollfusk

 

UGYLDIG: Eierne av de aktuelle bilene må teste disse på nytt for å få en gyldig EU-godkjenning. 

Statens vegvesen trekker tilbake EU-godkjenningen for 170 kjøretøy.

17.09.19 10:25

Statens vegvesen har avdekket kontrollfusk ved et verksted i Sandefjord og trekker tilbake EU-godkjenningen for 170 kjøretøy, det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Nå sender Statens vegvesen ut brev til 170 bileiere om at kjøretøyet deres er feilaktig godkjent i PKK/EU-kontroll.

Les også: Rapport: Norsk brus er på sukkertoppen i Europa

- I forbindelse med en tilsynssak med et godkjent kontrollorgan i Sandefjord har Statens vegvesen, i tett samarbeid med verkstedets ledelse, avdekket at en ansatt har godkjent et stort antall kjøretøy uten at virksomheten er sikre på om kjøretøyene faktisk har vært inne til kontroll, heter det videre i pressemeldingen.

Videre kommer det frem at for de aktuelle kjøretøyene er kontrolldata overført fra kontrollorganet til Statens vegvesen for godkjenning, uten at kontrollorganet har utført en vurdering av alle de kontrollpunkter som er oppført i kontrollinstruksen og som er aktuelle for kjøretøyet.

- Det betyr at de godkjente periodiske kjøretøykontrollene i disse tilfellene er å anse som ugyldige og vil derfor måtte trekkes tilbake. På bakgrunn av det som er avdekket må disse kjøretøyene kontrolleres på nytt for å få en gyldig EU-godkjenning, skriver Statens vegvesen videre i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.