*Nettavisen* Økonomi.

Statens Vegvesen med ny gratisløsning: Nå kan du kjapt finne ut hvem som eier bilen

NY LØSNING: Nå kan du bare logge inn på din side på Statens vegvesen for å finne hvem som eier en bil.

NY LØSNING: Nå kan du bare logge inn på din side på Statens vegvesen for å finne hvem som eier en bil. Foto: Foto: Thomas Mork Nordsven/Statens Vegvesen

Nå er det slutt på at du må betale og vente på en SMS hvis du vil finne ut hvem som blokkerer utkjørselen din.

Med de to nye tjenestene «Finn kjøretøyets eier» og «Sjekk andres kjøretøy», kan du finne kjøretøyinformasjon for et gitt kjøretøy og se hvilke kjøretøy en privatperson eller bedrift eier, uten at det koster deg noe.

- Irriterer du deg over en feilparkert bil kan du nå bare logge deg inn via Din side og raskt finne ut hvem du skal kontaktesier Jeanette Rognstad Munkelien Nordan, rådgiver i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Les også: 25.000 strøk på teoriprøven i sommer

Det har lenge vært mulig å finne ut hvem som eier et kjøretøy ved å sende en SMS med registreringsnummeret, men dette kostet penger. Nå blir det altså langt enklere.

Det er ikke bare mulig å finne ut hvem som eier bilen eller lastebilen som står i veien for innkjørselen din, eller litt for tett parkert ved bilen din. Du kan også se hvem som er medeier eller leasingtaker av kjøretøyet.

Les også: Amerikanske bilskilt blir tilgjengelige i Norge

Kilometerstand for kjøretøyet vil også være mulig å finne når du er innlogget, men ligger ikke åpent på nett av personvernhensyn.

- Skal du kjøpe et brukt kjøretøy, er kilometerstanden på kjøretøyet viktig informasjon. Derfor vil kilometerstanden fortsatt være tilgjengelig, men du må da bruke den nye tjenesten vår på Din side på vegvesen.no for å hente ut dette, Monika Omholt, avdelingsdirektør i Statens vegvesen, i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.