Statkraft vurderer muligheter for å invitere inn nye eiere i ladeselskapet Mer. Det skriver Statkraft i en melding mandag.

Mer-sjef Kristoffer Thoner sier til Dagens Næringsliv at for å ta del i det gigantiske elbillader-skiftet i Europa, anslår selskapet at de trenger tre milliarder kroner i frisk egenkapital.

Statkraft er majoritetseier i Mer, og har engasjert Carnegie og Skandinaviska Enskilda Banken som finansielle rådgivere, opplyses det.

Thoner og resten av Mer-ledelsen sendes ut på veien fra og med denne uken for å få investorer til å bite på kroken.

Et alternativ som legges på bordet, er en full børsnotering av selskapet, skriver DN videre.

– Det eneste vi sier er at Statkraft fortsatt skal sitte med majoriteten av aksjene i selskapet, samt at vi er på jakt etter tre milliarder kroner i egenkapital, sier konserndirektør Jürgen Tzschoppe i Statkraft til økonomiavisen.

– Å invitere inn flere aksjonærer i Mer vil gjøre det mulig for selskapet å forsere veksten i antall ladestasjoner i Nord-Europa, og ta en større plass i det globale skiftet mot utslippsfri transport, sier Tzschoppe i meldingen.

– Vi vil bruke den tiden som er nødvendig for å vurdere hva som er den beste eierstrukturen for Mer fremover. Det å ta en ledende rolle i elbillading er et godt eksempel på hvordan vi i Statkraft følger vår strategi om å utvikle og dyrke frem ny grønn energiteknologi gjennom partnerskap, legger han til.