*Nettavisen* Økonomi.

Statoil-direktør foreleser om etikk

Midt oppe i viraken omkring den mulige korrupsjonssaken i Iran, skal Statoil-direktør Atle Andreassen forelese om etikk i næringslivet.

17.09.03 13:58

Det blåser kraftig rundt Statoils hovedkontor på Forus utenfor Stavanger om dagen. Økokrim har siktet selskapet for grov korrupsjon i forbindelse med en omstridt rådgivningskontrakt i Iran, og mandag berget konsernsjef Olav Fjell jobben med et nødskrik.

Ikke bare lett

Midt oppe i alle viraken skal senior sikringsrådgiver ved Statoils konsernsenter for helse-, miljø- og sikkerhet, Atle Andreassen, holde innlegg om etikk på Etikktakk-dagen til Handelshøyskolen BI i Sandvika. Andreassen skal dessuten delta i en paneldebatt sammen med blant andre Jan Gustav Andersen i kaffehuset Friele og Herborg Bryn i Røde Kors. Seminaret avholdes førstkommende mandag.

”Hvordan ivaretar Statoil sitt etiske ansvar?” er tittelen på foredraget Atle Andreassen er bedt om å holde. Det blir ingen enkel oppgave etter alt som er skjedd de siste dagene.

- Det er ikke akkurat blitt noe lettere, medgir han.

Jobber med budskapet

Da TV 2 Nettavisen tok kontakt med Andreassen onsdag ettermiddag, satt han og jobbet med foredraget. Hva han har tenkt å si, vil han ikke ut med.

- Jeg vil holde vinklingen tett til brystet foreløpig. Det er en prosess jeg må gjennom for å få fram et klart budskap, sier han.

Andreassens avdeling i Statoil har til oppgave å gi råd til resten av Statoil-systemet i blant annet etiske spørsmål. Enheten er dessuten tillagt en granskningsfunksjon. Andreassen er imidlertid ikke bedt om å delta i granskningen av den mulige korrupsjonssaken i Iran.

- Vår rolle er ferdig i den saken, opplyser han.

Andreassen ønsker ikke å svare på spørsmål omkring den omstridte konsulentavtalen i Iran og korrupsjonsanklagene som er rettet mot Statoil i den forbindelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.