Gå til sidens hovedinnhold

Statoil-forsvarer ber om tid

Statoils advokat i Iran-saken, Anders Ryssdal, forventer at selskapet får mer enn 30 dager til å avgjøre om man vil vedta Økokrims forelegg på 20 millioner.

- Det er en veldig stor sak, og Økokrim har jo brukt hele ni måneder på å etterforske den. Jeg har nylig fått oppdraget, og trenger å sette meg inn i alle sidene av saken før jeg kan uttale meg om den. Men jeg tror det er en kurrant sak å få utsatt Økokrims svarfrist, sier Anders Ryssdal til TV 2 Nettavisen.

Sentral rådgiver

Ryssdal har utført en rekke store oppdrag for Statoil tidligere, og vil begynne sitt arbeid for selskapet umiddelbart.

Advokat Ryssdal vil trolig bli en sentral rådgiver i spørsmålet om Statoil skal vedta millionboten eller om saken skal avgjøres i retten.

Anders Ryssdal (48) er partner i advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech i Oslo, og har grunnlagt firmaets Europa- og konkurranserettsavdeling.

Han ble nylig valgt til leder i Den Norske Advokatforening.

Mot rettssak?

Statoils tidligere utenrikssjef Richard J. Hubbard, fikk et forelegg på 200.000 kroner. Hans forsvarer, advokat Erling O. Lyngtveit, vil trolig ikke anbefale sin klient å vedta.

- Slik saken ligger nå, så er det grunn til å tro at jeg vil anbefale at dette blir prøvet for retten, har Lyngtveit sagt til NTB.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte