*Nettavisen* Økonomi.

Statoil frykter korrupsjon

Statoil-sjef Olav Fjell frykter at rådgiverkontrakten med Horton Investments til 115 millioner krone rkan være korrupsjon. En av rådgiverne er sønn av den tidligere iranske presidenten.

- Nå vil vi sjekke betalingen. Deretter vil vi vurdere om det er hensiktsmessig å videreføre denne avtalen. Jeg vil holde alle alternativer åpne. Vi vil undersøke om dette er korrupsjon, sier Olav Fjell til Dagens Næringsliv.

Ikke finansielt arrangement

Mehdi Hashemi Rafsanjani, som er en av de viktigste rådgiverne i avtalen Statoil har inngått med Horton Investments, er direktør i et datterselskap i Irans statlige oljeselskap Nioc. Han er også sønn av landets tidligere president.

- Vi har ikke kjennskap til om det er noe finansielt arrangement mellom ham og Horton Investment. Vi har fått opplyst at han ikke har eierskap i Horton, sier Fjell.

Men Fjell åpner for at Rafsanjani kan motta store deler av honoraret fra Statoil på til sammen 115 millioner kroner over ti år.

Styret vil bli orientert

Fjell opplyser om at styret i Statoil vil bli orientert om resultatene av de interne undersøkelsene omkring kontrakten. Det var internrevisjonen i Statoil som i sommer reiste spørsmål rundt avtalen. I forkant av avtalen ble Fjell gjort oppmerksom på Rafsanjanis rolle, uten at det hadde innvirkning på saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag